Επίσκοποι και νέοι προσκυνητές στoν Τάφο του Αποστόλου Πέτρου

Επίσκοποι και νέοι προσκυνητές στoν Τάφο του Αποστόλου Πέτρου

Το να βαδίζει κάποιος, όπως τόσοι προσκυνητές  στο παρελθόν στο τελευταία τμήμα της οδού Francigena για να αποδώσει στη συνέχεια τιμή  στον Τάφο του Αγίου Πέτρου. Είναι ένα προσκύνημα όπως αυτό που ξεκίνησε χθες το πρωί  από την οδό  Camilluccia, στη Ρώμη και στο οποίο συμμετέχουν  οι νέοι και οι Επίσκοποι που συμμετέχουν στη Σύνοδο.

Περίπου 300 άτομα μεταξύ των οποίων  Συνοδικοί Πατέρες, ακροατές και παιδιά προσερχόμενα από  μερικές ενορίες της Ρώμης  έλαβαν μέρος στο «προσκύνημα  στον Τάφο του Αγίου Πέτρου διασχίζοντας  την οδό Francigena», που διοργανώθηκε από το Ποντιφικό Συμβούλιο για την προώθηση  του Νέου Ευαγγελισμού. Η οδός Francigena ξεκινά από τη νότια  πόρτα  του Καθεδρικού Ναού του Canterbury, περνώντας από τη Γαλλία και Ελβετία. Οδηγεί  στην Βασιλική  του Αγίου Πέτρου  και ακόμη περισσότερο  προς το νότο  μέχρι την Ιερουσαλήμ. Μια διαδρομή  που ήδη από τον 9ο αιώνα, χρησιμοποιούταν από τους εμπόρους  για να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους  στην Ευρώπη, ένα αληθινό μονοπάτι  διαφορετικών πολιτισμών.

Διένυσαν έξη χιλιόμετρα με τα πόδια  από την οδό  Camilluccia για να προσεγγίσει πρώτα τη Φυσική Πηγή του Monte Mario, λεωφόρο Angelico και να φθάσει στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, την καρδιά του χριστιανισμού. Μπροστά  στον Τάφο  του Αποστόλου  Πέτρου οι προσκυνητές απέδωσαν τιμή στον Απόστολο   και ακολούθησε η Θεία Λειτουργία  την οποία τέλεσε  ο Καρδινάλιος Lorenzo Baldisseri, γενικός Γραμματέας της Συνόδου  των Επισκόπων , με την παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΜΝΗΣΤΟΡΟΣ Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου