Η ΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

Η ΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

Με τη δέουσα επισημότητα και με τη συμμετοχή αρκετών πιστών, τελέστηκε και φέτος ο Εορτασμός της Αγ. Δωρεάς του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου, το πρωί της Κυριακής 10 Ιουνίου, στον Ιερό Καθεδρικό και Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χίο.

Ο εφημέριος π. Λέων, ο οποίος νωρίς το πρωί της Κυριακής είχε επιστρέψει από την Ενορία Μυτιλήνης, αναφέρθηκε στο μεγάλο Μυστήριο της Δωρεάς του Παναχράντου Σώματος και Αίματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και στην ανάγκη να είμαστε σε αληθινή κοινωνία με Εκείνον κάθε φορά που προσερχόμαστε να μεταλάβουμε σε αυτό, και η κοινωνία μας μαζί Του να αποφέρει καρπούς στη ζωή μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε η περιφορά του Παναχράντου Μυστηρίου στο εσωτερικό του Ναού και δόθηκε η Ευλογία.

Και του χρόνου με υγεία!

π.Λ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 13 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΝΤΙΑΝΟΥ

  Εξελέγη Πάπας το 230, περίοδο που ο χριστιανισμός κατόρθωσε να οργανωθεί καθώς ο αυτοκράτορας Αλέξανδρος Σεβήρος ήταν αρκετά ανεκτικός με το θρησκευτικό ζήτημα. Εντούτοις,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου