Εορτασμός Αγίου Δωροθέου στο Π.I.I.E.Tήνου

Εορτασμός Αγίου Δωροθέου στο Π.I.I.E.Tήνου

Με λαμπρότητα και κάθε εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην ιερά νήσο Τήνο, η ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, Επισκόπου Τύρου καθ' ην άγει τα σεπτά Του ονοματήρια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δωρόθεος Β'.

Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Πολυιερατικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετά το πέρας της οποίας ακολούθησε Δοξολογία επί τη ονοματική εορτή του Σεβασμιωτάτου με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της ιεράς νήσου Τήνου.

Συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Νάξου-Τήνου κ. Νικόλαος, ο Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, ο Αντιδήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Πρόεδρος της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Η Μεγαλόχαρη», ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, ο Πρόεδρος τη Τοπικής Κοινότητος Υστερνίων, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου, προοδοιπορήσαντες Επίτροποι του ΠΙΙΕΤ, Εκκλησιαστικοί Επίτροποι, μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, μέλη του ΔΣ της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Διευθυντές Σχολείων και Εκπαιδευτικοί, Προϊστάμενοι Υπηρεσιών και Διευθυντές Τραπεζών, οι εργαζόμενοι στο Ιερό Ίδρυμα, Πρόεδροι και μέλη τοπικών Φορέων και Εκκλησιαστικών Συλλόγων και Σωματείων, Ιεροψάλτες, Διακονητές, και πλήθος ευσεβών Χριστιανών Τηνίων και προσκυνητών.

Ωσαύτως, συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία και στη Δοξολογία και προσεκύνησαν τη Μεγαλόχαρη, ο Κυβερνήτης, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Ναύτες καθώς και κλιμάκιο των Ειδικών Αποστολών, από το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού "ΡΟΔΟΣ" το οποίο βρίσκεται στο αγκυροβόλιο των Κιονίων.

Μετά το πέρας της Δοξολογικής δέησης, παρετέθη μικρά δοχή στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ιδρύματος εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής.

Την επιμέλεια της εορτής είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, ο οποίος και ευχαρίστησε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου όλους τους συμμετέχοντες.

Πηγή: tinostoday

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου