Η συνάντηση του Πάπα με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού

8

Η συνάντηση του Πάπα με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού

Ο Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε σήμερα το πρωί, τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, Peter Maurer, ο οποίος στα μέσα ενημέρωσης του Βατικανού τόνισε τη σύγκλιση απόψεων, αξιών και φιλοδοξιών μεταξύ του Ερυθρού Σταυρού και της Αγίας Έδρας, κυρίως αναφορικά με τη στήριξη των θυμάτων πολέμου και βιαιοτήτων. Ο Maurer τόνισε επίσης, ότι η κοινή άποψη με τον Πάπα έγκειται στην επιθυμία να χτιστούν γέφυρες έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια πιο περιεκτική κοινωνία.
«Οι διαιρέσεις – είπε – είναι τόσο οδυνηρές αναφορικά με τις συνέπειές τους για τους άμαχους πληθυσμούς, για τους ευάλωτους, για τους μετανάστες και τους εκτοπισμένους εξαιτίας των πολέμων και των βιαιοτήτων, για τους ανθρώπους που επηρεάζονται από την κούρσα των εξοπλισμών, από την κλιματική αλλαγή, από την υπανάπτυξη, από την περιθωριοποίηση, από την φτώχεια και από την αδικία». Τέλος ο Maurer υπογράμμισε ότι ο τίτλος της Εγκυκλίου «Fratelli tutti» μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί το σύνθημα για το έργο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Η πλήρης συνέντευξη με τον πρόεδρο Peter Maurer θα δημοσιευθεί ολόκληρη αύριο στο Vatican News και στο Osservatore Romano.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου