ΕΝΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ “ BOY GROUP ” ΤΗΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ

6

ΕΝΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ “ BOY GROUP ” ΤΗΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ

Είναι νεανικό μουσικό συγκρότημα ποπ, από την Κορέα, ονομάζονται BTS και διαθέτουν φανατικούς θαυμαστές, τους ΑRΜΥ. Γιατί, όμως, μπορεί να ενδιαφέρουν μια θρησκευτική ιστοσελίδα.
Αφενός γιατί έχουν εκατομμύρια θαυμαστές στα κοινωνικά δίκτυα, τις διαδικτυακές συναυλίες τους παρακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και η δισκογραφική εταιρεία που τους προωθεί μπήκε στο Χρηματιστήριο της Κορέας. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο Αφετέρου γιατί οι ίδιοι γράφουν στίχους και μουσική και επιμελούνται τις χορογραφίες και την παραγωγή. Είναι δημιουργικοί και αισιόδοξοι στο μήνυμα που εκπέμπουν, ακόμα και αν περιγράφουν τις δυσκολίες της ζωής, συμμετέχουν σε εκστρατείες της Unicef κατά του εκφοβισμού και έχουν “ αναγκάσει ” πολλούς γονείς να πιέσουν τα παιδιά τους να τους παρακολουθούν, ως καλά πρότυπα !
Αυτό οδήγησε τον π. Martin Ho Sejeong, ειδικό στην ποιμαντική νεολαίας στην Επισκοπή της Daejean, να γράψει για το “φαινόμενο” BTS και να τους συγκρίνει, ως τρόπο σκέψης, με τον Πάπα Φραγκίσκο ! “ Ρώτησα ένα από τους οπαδούς τους γιατί τους ακολουθεί, Γιατί είναι αυθεντικοί και εμφατικοί, μού απάντησε. Βρίσκω σύνδεση με την αποστολική παραίνεση του Φραγκίσκου “Christus vivit”, όταν αναφέρεται στην κατανόηση και ωριμότητα της υποκειμενικότητας των νέων και γράφει “ Είναι οι νέοι που θα βοηθήσουν την Εκκλησία να παραμείνει νέα, να μην πέφτει στην διαφθορά, να μην καταντήσει σέχτα, να γίνει πιο φτωχή και να δίνει το παράδειγμα, να είναι κοντά στους αδυνάτους και να μάχεται για δικαιοσύνη…”

Πληροφορίες και φωτογραφία από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου