Η συμπαράσταση στους σεισμόπληκτους

Η συμπαράσταση στους σεισμόπληκτους

Στο τέλος της Κυριακάτικης προσευχής στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας Φραγκίσκος  εκδήλωσε τη συμπαράστασή του προς το λαό της κεντρικής Ιταλίας που και χθες πλήγηκε από μία ισχυρή σεισμική δόνηση.

“Προσεύχομαι για τους τραυματίες  και για τις οικογένειές τους  που υπέστησαν μεγάλες  ζημιές – είπε -,  όπως επίσης  για το προσωπικό  που ανέλαβε τη βοήθεια και την συμπαράσταση. Ο Αναστημένος Κύριος να δώσει σε όλους δύναμη και η Παναγία να τους προστατεύει».

Ο Άγιος Πατέρας  στη συνέχεια υπενθύμισε το προσεχές «ταξίδι του στη Σουηδία, με την ευκαιρία της επετείου της Μεταρρύθμισης  που θα δει Καθολικούς και Λουθηρανούς  συναγμένους  στις εκδηλώσεις της επετείου και στην προσευχή».  Σε όλους τους πιστούς, ο Ποντίφικας  ζήτησε “να προσεύχονται, ώστε το ταξίδι αυτό να είναι νέος σταθμός στην πορεία αδελφοσύνης  προς την πλήρη ενότητα». 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 19 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου