“Μετά από πέντε αιώνες οδηγούμαστε σε πλήρη ενότητα με τους”

“Μετά από πέντε αιώνες οδηγούμαστε σε πλήρη ενότητα με τους”

Η ιστορική σημασία της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στη Σουηδία υπογραμμίστηκε και από τον Καρδινάλιο  Kurt Koch, Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Ενότητα των Χριστιανών.

Πριν από όλα, δήλωσε ο Καρδινάλιος  σε συνέντευξη τύπου στο Ράδιο του Βατικανού, είναι ανάγκη  να δώσουμε» τη σωστή  εκτίμηση» στο γεγονός ότι αυτό το ταξίδι  πραγματοποιείται την παραμονή της πέμπτης εκατονταετίας  της  διαμαρτυρομένης Μεταρρύθμισης.

«Μέχρι τώρα, πράγματι,  η μνήμη των επετείων της Μεταρρύθμισης  σε ομολογιακό επίπεδο  με τόνους θριαμβευτικούς και πολεμικούς – παρατήρησε ο Καρδινάλιος-. Τώρα είναι η πρώτη φορά  που  γίνεται μνεία της έναρξης της Μεταρρύθμισης  από κοινού με την Λουθηρανική και Καθολική Εκκλησία».

Είναι εξ άλλου σημαντικό και το γεγονός ότι στην οικουμενική προσευχή στην  Lund, «θα προΐστανται  από τον Πρόεδρο της  παγκόσμιας Λουθηρανής Ομοσπονδίας και τον Πάπα Φραγκίσκο»  πρόκειται  για «ένα μήνυμα πολύ-πολύ δυνατό, διότι  είναι «μία απόδοση ευχαριστίας για ό, τι συνέβη τα τελευταία αυτά χρόνια».  Ενώ είναι και η 50η  επέτειος της αρχής ενός «έντονου διαλόγου μεταξύ των Λουθηρανών και των Καθολικών», που έφθασε στο αποκορύφωμά του  με την «Κοινή δήλωση  πάνω στη Διδασκαλία της Δικαίωσης, που υπογράφηκε το 1999 στην Augusta,  της Γερμανίας».

Το θέμα που εκλέχτηκε για την οικουμενική συνάντηση  Από την σύγκρουση στην κοινωνία , θέλει να δηλώσει ότι, Μετά από αιώνες «χωρισμών στην Εκκλησία» και «σκληρών θρησκευτικών πολέμων», σήμερα  βρισκόμαστε «¨στο δρόμο  προς την πλήρη ενότητα μεταξύ των Λουθηρανών και των Καθολικών», ολοκλήρωσε ο Καρδινάλιος, με την ευχή ότι « Αυτή η κοινή μνήμη της Μεταρρύθμισης μπορεί να ένα καλό βήμα προς το μέλλον». 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου