Η συγκλονιστική ιστορία ενός παλτό που δόθηκε σε αστέγους συγκίνησε τα Χανιά

Η συγκλονιστική ιστορία ενός παλτό που δόθηκε σε αστέγους συγκίνησε τα Χανιά

Με τα πρώτα έντονα κρύα να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στη χώρα πολλές είναι οι δράσεις που αναλαμβάνονται από εθελοντικές οργανώσεις για τους αστέγους. 

Μια τέτοια δράση είναι και εκείνη της ομάδας «Βοήθα με να μπορώ» για τους αστέγους των Χανίων. 

Η ομάδα μάζεψε παλτό, μπουφάν, κουβέρτες με στόχο να τα διαθέσει στους αστέγους της περιοχής για να προστατευτούν από το κρύο. 

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν ήταν πολλά, αλλά ένα από αυτά έχει την δική του μοναδική σημασία.

Πρόκειται για ένα παλτό το οποίο, όπως αποκάλυψε η εθελοντική ομάδα, ανήκε σε μια νέα κοπέλα που έφυγε από την ζωή πριν από 22 χρόνια, σε ηλικία μόλις 28 ετών. Η 76χρονη σήμερα μητέρα της κρατούσε αυτό το παλτό ως ανάμνηση της κόρης της. Ήταν το μόνο δικό της προσωπικό αντικείμενο που είχε κρατήσει και είχε ορκιστεί να μην το αποχωριστεί ως το τέλος της ζωής της. 

Όμως, όταν επισκέφθηκε ένα μέλος της ομάδας «Βοήθα με να μπορώ» η κυρία Χρυσούλα -η 76χρονη μητέρα- αποφάσισε να το δώσει με χαρά για να ζεσταθεί ένας άνθρωπος που το έχει ανάγκη. 

Το μεγαλείο ψυχής της πονεμένης αυτής μάνας γνωστοποίησε η εθελοντική ομάδα γράφοντας τα εξής:

«Η 76 κ. Χρυσούλα πριν από 22 χρόνια έχασε την πολυαγαπημένη της κόρη 28 ετών η οποία ήταν έγκυος σε δίδυμα . Όμως δεν είναι αυτή η ιστορία μας . Η ιστορία μας έχει ως εξής . Όταν η κ. Χρυσούλα έχασε την κόρη της το μόνο πράγμα που κράτησε από εκείνη ήταν ένα παλτό . Με το παλτό αυτό είχε μεγάλο συναισθηματικό δέσιμο . Είχε ορκιστεί να το κρατήσει μαζί της μέχρι να πεθάνει . 
Όταν όμως της ανακοινώθηκε η δράση της ομάδας μας "κανένας μόνος του στο κρύο" η κ. Χρυσούλα πέρα από τις κουβέρτες και τις ζακέτες μας χάρισε με πολύ μεγάλη συγκίνηση και το παλτό της μονάκριβης της πριγκίπισσας με την μοναδική επιθυμία να πάει σε κάποιον που πραγματικά θα το έχει ανάγκη .

"πάρτο κοριτσάκι μου πάρτο και χάρισε το σε κάποιον να ζεσταθεί το κοκαλάκι του και η ψυχούλα του εμένα το παιδί μου βρίσκεται σε καλά χέρια δεν κάνει κρύο εκεί !!!"

Κυρία Χρυσούλα σας ευχαριστούμε !!!».

Πηγή: iefimerida.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ

Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Βασίλειου και της Εμμέλειας και καταγόταν από τον Πόντο. Η οικογένειά της ήταν ευλογημένη αφού τα αδέλφια της είναι ο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου