Η «Σκυτάλη» της Συνάντησης!

5

Η «Σκυτάλη» της Συνάντησης!

Τι είναι πιο ωραίο, όταν κατέχεις τη χαρά ή όταν την περιμένεις; Αυτή ήταν η ψυχική κατάσταση των δύο ηλικιωμένων Συμεών και Άννας η μακροχρόνια προσμονή της συνάντησης με τον Σωτήρα. Η συνάντηση έγινε, η χαρά είναι παρούσα, το αποτέλεσμα ήλθε, να μιλάνε σ’ όλους για το παιδί: Ιησούς!
Ο Κύριος μας παροτρύνει σε βαθιές συναντήσεις με σκοπό η ζωή μας να είναι σε συνεχή πρόοδο και εναλλαγή της χαράς με την προσμονή της Χαράς. Συναντάμε τον Κύριο ιδιαίτερα, στην θυσία της Αγίας Λειτουργίας και συνάμα αυτή η τελετή γίνεται ευκαιρία να διασχίσουμε όλα τα στάδια της Χριστιανικής μας ζωής. Ειδικά το βάπτισμα που μας κάνει παιδιά Του, η εξομολόγηση που μας συμφιλιώνει και μαζί Του προσφερόμαστε στο Θεό Πατέρα για να είμαστε συνεχή δείγματα της αγάπης Του. Μόνο έτσι γινόμαστε το «φως» του Χριστού.
Κατ’ επέκταση, χρησιμοποιώντας ο Χριστός τη δική μας συνεργασία, θέλει να μας μεταμορφώσει. Η συνάντηση που περιέχει χαρά δεν κρατιέται κλειστή, δεν είναι εγωκεντρική, αλλά διαχυτική, μεταδίδεται σε άλλους. Είναι η «Σκυτάλη» της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο και η «σκυτάλη» της αγάπης του ανθρώπου για τον Θεό. Αν ένας παράγοντας λείπει (ή ο Θεός ή ο άνθρωπος) ούτε συνάντηση γίνεται, ούτε χαρά υπάρχει.

π. Μάκρος Βιδάλης

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου