Η πολιτική κατά της μετανάστευσης καταστρέφει την οικογένεια

Η πολιτική κατά της μετανάστευσης καταστρέφει την οικογένεια

«Την ερχόμενη Πέμπτη, θα σταθούμε για να ευχαριστήσουμε το Θεό για τις πολλές ευλογίες που απολαμβάνουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες και με τους αδελφούς μου επισκόπους θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στους αποκλεισμένους: στους φτωχούς, στους αρρώστους, στους τοξικομανείς, στους αγέννητους, στους ανέργους και ιδιαίτερα στους μετανάστες και στους πρόσφυγες». Με αυτά τα λόγια ο καρδινάλιος Daniel Di Nardo, πρόεδρος της Συνόδου των Επισκόπων των Η.Π.Α., αρχίζει το μήνυμά του για τη Εορτή Thanks giving, την εορτή των Ευχαριστιών, που θα εορτασθεί στις 23 Νοεμβρίου .

Ο καρδινάλιος – αναφέρει το πρακτορείο Sir – υπενθυμίζει τη συνάντηση στη Βαλτιμόρη, της περασμένης εβδομάδας, με όλους τους επισκόπους όπου το «μοιράζομαι» αποτέλεσε το συναγερμό για «μια αδιανόητη πολιτική μέχρι πρόσφατα" η οποία στόχευε τους Ονειροπόλους, τους νέους εργαζομένους και τους φοιτητές, μικρά παιδιά που ήρθαν στις Η.Π.Α. και που τώρα κινδυνεύουν να απελαθούν. Ο πρόεδρος των επισκόπων των Η.Π.Α.  μαζί με τους συναδέλφους του, κάνει δικιά του και την αβεβαιότητα όλων εκείνων των μεταναστών που προέρχονται από την Αϊτή, το Ελ Σαλβαδόρ και την Ονδούρα που απολαμβάνουν ένα καθεστώς προσωρινής προστασίας, εξαιτίας των φυσικών καταστροφών που έπληξαν τις χώρες τους: ακόμη και αυτές οι οικογένειες κινδυνεύουν να επαναπατριστούν χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες υποδοχής στις πατρίδες τους.

Ο καρδινάλιος Di Nardo καταγγέλλει έντονα αυτές τις πολιτικές που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό «την καταστροφή της οικογένειας». Αυτές οι απειλές σε τόσες πολλές ευάλωτες οικογένειες μεταναστών και προσφύγων πρέπει να τερματιστούν τώρα και σε αυτό θα βοηθήσει μια άμεση νομοθεσία» η οποία θα θέτει τέλος σε αυτούς τους μήνες αναστολής. Οι επίσκοποι διαβάζουν αυτές τις επιλογές ως σήμα κινδύνου ενός μεταναστευτικού συστήματος που πρέπει να μεταρρυθμιστεί «για να φιλοξενήσει τους πιο ευάλωτους, κατοχυρώνοντάς τους μια ανθρώπινη μεταχείριση και παράλληλα να σεβαστεί την εθνική ασφάλεια και το κράτος δικαίου».

Ο καρδινάλιος, ολοκληρώνει με μια ευχαριστία «για το δώρο και τη συμβολή που αποτελούν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες για το μεγάλο έθνος μας» και προσεύχεται ώστε «οι οικογένειες που σήμερα απειλούνται να μη κομματιαστούν και διασκορπιστούν, αλλά με τη νέα χρονιά να είναι ενωμένες στη χαρά της ευχαριστίας για τις ευλογίες που η χώρα μας είναι σε θέση να προσφέρει».

Μετάφραση: ρφ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου