Η πόλη του Λούθηρου καλωσορίζει την Athletica Vaticana: «Περιμένουμε και τον Πάπα Φραγκίσκο»

Η πόλη του Λούθηρου καλωσορίζει την Athletica Vaticana: «Περιμένουμε και τον Πάπα Φραγκίσκο»

Η ομάδα αγώνα δρόμου της Αγίας Έδρας έγινε δεκτή στο Wittenberg, στη Γερμανία, για το διεθνές ντεμπούτο της, στη χθεσινή νυχτερινή κούρσα (στην οποία κέρδισε ο don Vincenzo Puccio). Ο ευαγγελικό πάστορας έδωσε στον πρόεδρο της Athletica, σεβασμιότατο Melchor Sanchezde Toca, μια επιστολή-πρόσκληση προς τον Πάπα Φραγκίσκο προκειμένου να επισκεφθεί την πόλη όπου γεννήθηκε η προτεσταντική μεταρρύθμιση.

Η πρώτη διεθνής μεταφορά της Athletica Vaticana στο δήμο του Lutherstad Wittenberg, πόλη που θυμίζει το όνομα του πιο διάσημου πολίτη της, του ιδρυτή της προτεσταντικής μεταρρύθμισης Martin Lutero, ξεκίνησε στο πλαίσιο της φιλίας. Ήρθε εδώ για να συμμετάσχει στη νυχτερινή κούρσα δρόμου στην καρδιά της πόλης, χθες το βράδυ, (που είδε τη νίκη του don Vincenzo Puccio, εφημερίου της Barcellona Pozzo di Gotto, στη Σικελία) μετά από πρόσκληση της τοπικής ομάδας. Είναι ο πρώτος αθλητικός σύλλογος που γεννήθηκε στο Βατικανό και βρέθηκε επίσης να εκτελεί τον πρωτοφανή ρόλο του ταχυδρόμου. Στο τέλος της άτυπης τελετής υποδοχής, ο ευαγγελικός πάστορας Johannes Block, παρουσίασε στον πρόεδρο της Athletica Vaticana, σεβασμιότατο Melchor Sanchez de Toca,  υπο-γραμματέα του Ποντιφικού Συμβουλίου Πολιτισμού και υπεύθυνου του τμήματος «αθλητισμός και πολιτισμός», μια επιστολή-πρόσκληση για τον Πάπα Φραγκίσκο που περιλαμβάνει την πρόσκληση εκ μέρους της πόλης και των εκπροσώπων των Ευαγγελικών και Καθολικών Εκκλησιών  να επισκεφθεί το Wittenberg.

Η πρόσκληση σε μια επιστολή που δόθηκε από τον ευαγγελιστή πάστορα

«Αποτελούμε μια οικογένεια και ελπίζουμε να δούμε σύντομα τον Πάπα στο Wittenberg –είπε ο πάστορας Block στο Vatican News– ο αθλητισμός βοηθά πολύ στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Οι άντρες της Εκκλησίας δεν θα καταφέρουν πολύ καλά να παραμένουν ενωμένοι και να διατηρούν επαφή, αλλά οι άνθρωποι των σπορ, του ποδοσφαίρου, του αθλητισμού τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα να γνωρίζουν ο ένας τον άλλο, να έχουν καλές σχέσεις και αυτή η συνάντηση το αποδεικνύει». Οι τριάντα δρομείς της λευκο-κίτρινης ομάδας, με σημαιοφόρο τον Sara Vargetto, που με το χαμόγελο πολεμά μια σοβαρή νευροεκφυλιστική νόσο και την Gian luca Palazzi, υπάλληλο του Βατικανού που βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα, βρίσκονται πράγματι στο Wittenberg για να συναντηθούν με την τοπική ομάδα αθλητών και να τρέξουν μαζί.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

6η Κυριακή του Έτους

  ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 31 [30], 3-4) Ας είσαι για μένα οχυρωμένο κάστρο, και τόπος καταφυγής, για να με σώσεις. Επειδή εσύ είσαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου