Ο Πάπας Φραγκίσκος πήγε βόλτα προσφυγόπουλα με το ειδικό αυτοκίνητό του

Ο Πάπας Φραγκίσκος πήγε βόλτα προσφυγόπουλα με το ειδικό αυτοκίνητό του

Στην πλατεία του Αγίου Πέτρου

Οκτώ επιπλέον επιβάτες είχε το ειδικό όχημα του Πάπα Φραγκίσκου την Τετάρτη. Πρόκειται για προσφυγόπουλα που τα πήγε… βόλτα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ο ποντίφικας.

Ήταν παιδιά από τη Συρία, τη Νιγηρία και το Κονγκό, που μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από τη Λιβύη, μαζί με τις οικογένειές τους, στις 29 Απριλίου. Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε μια βόλτα τα προσφυγόπουλα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, που ήταν κατάμεστη για τη καθιερωμένη εβδομαδιαία γενική ακρόαση. Ολοι μαζί επέβαιναν στο λεγόμενο pope mobile, το ειδικά διαμορφωμένο όχημα του Πάπα.

Ο ποντίφικας έχει καλέσει επανειλημμένα τη διεθνή κοινότητα να κάνει περισσότερα για εκείνους που αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη, διαφεύγοντας από τον πόλεμο, την πείνα και τη φτώχεια. Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι δωρίζει 100.000 ευρώ για τους πρόσφυγες στη Μόρια της Λέσβου.

Πηγή: megalosadelfos.eu

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 31 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου