Η πίστη στο Θεό ενώνει δε χωρίζει

Η πίστη στο Θεό ενώνει δε χωρίζει

“Είμαστε αδέλφια, παρόλο που είμαστε διαφορετικοί”: αυτό είπε ο Πάπας σε βιντεοσκοπημένη ομιλία με την ευκαιρία του προσεχούς ταξιδιού του στα Ηνωμένα Εμιράτα , από τις 3-5 αυτού του μήνα. Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Abu Dhabi θα λάβει μέρος στην διαθρησκευτική συνάντηση με θέμα: «ανθρώπινη αδελφοσύνη».

Η πίστη  στο Θεό ενώνει “ενώνει δε χωρίζει,  πλησιάζει παρά τις διαφορές, απομακρύνει  την έχθρα από την αποστροφή”. Ξεκινά από την ευκαιρία  για να γράψει “μια νέα σελίδα μεταξύ των θρησκειών” αυτό είναι το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Πάπα.

Σεβασμός στη διαφορετικότητα

“Είμαστε αδέλφια παρόλο που είμαστε διαφορετικοί”, βεβαιώνει ο Πάπας  ευχόμενος αμέσως στο λαό της Χώρας: “Al Salam u Alaikum, η ειρήνη να είναι μαζί σας”. Ο Πάπας είναι «ευτυχής» που μπορεί να επισκεφθεί τα Ηνωμένα Εμιράτα, μια «γη που – υπογραμμίζει ο Ποντίφικας  – αναζητά ένα μοντέλο  συνύπαρξης, ανθρώπινης αδελφοσύνης  και συνάντησης  μεταξύ  των διαφόρων παραδόσεων και , όπου πολλοί βρίσκουν  μια ασφαλή θέση  για να εργαστούν και να  ζήσουν ελεύθεροι με σεβασμό στη διαφορετικότητα”.

Αληθινόςθησαυρόςσταπρόσωπα

Αυτό που θα συναντήσει είναι ένας λαός «που ζει με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον”, δηλώνει ο Πάπας Φραγκίσκος υπενθυμίζοντας  ότι ο ιδρυτής  των Ηνωμένων Αραβικών  Εμιράτων, ο Sheikh Zayed, είχε διευκρινίσει ότι ο αληθινός θησαυρός  «δε βρίσκεται  στις φυσικές πηγές» αλλά «στους ανθρώπους», “στα πρόσωπα που οικοδομούν το μέλλον της χώρας τους”.

Ανθρώπινηαδελφοσύνη

Ο Φραγκίσκος ευχαριστεί τον Sheikh Mohammedb in Zayedbin Sultan Al Nahyan για την πρόσκληση «να λάβει μέρος Στη διαθρησκευτική συνάντηση με θέμα: «ανθρώπινη αδελφοσύνη’”, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το απόγευμα στους Founder’s Memorial di Abu Dhabi. Στην προοπτική του ταξιδιού, του οποίου το θέμα είναι  πάρθηκε  από την προσευχή που αποδίδεται στον Άγιο Φραγκίσκο: “Κύριε, κατάστησέ με ένα εργαλείο της ειρήνης σου”, ο  Πάπας αισθάνεται επίσης «ευγνώμων» στις Αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων “για την θαυμάσια συνεργασία, την γενναιόδωρη φιλοξενία  και την αδελφική υποδοχή  που επιφύλαξαν ευγενώς  για να πραγματοποιηθεί” η επίσκεψη.

Ο Μέγας Ιμάμης AlAzhar

Ευχαριστεί επίσης  “τον φίλο και αγαπητό αδελφό τον Μέγα Ιμάμη του Al-Azhar, Dr. Ahmed Al-Tayeb, και όσους συνεργάστηκαν  για την προετοιμασία της συνάντησης” για το “θάρρος” και τη  “θέληση” να επιβεβαιώσουν την ικανότητα της πίστης στο Θεό  που ενώνει και δε χωρίζει. Με “χαρά”, ολοκληρώνει ο Πάπας, προσέρχεται  “να συναντήσει και να χαιρετήσει‘ eyal Zayidfidar Zayid, τα παιδιά του Zayid στο σπίτι του Zayid”, σε μία χώρα  “ευημερίας και ειρήνης”, “ήλιου και αρμονίας”, “συνύπαρξης και συνάντησης”.

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 23 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου