Η πανδημία είναι η τελευταία προειδοποίηση για την ανθρωπότητα

3

Η πανδημία είναι η τελευταία προειδοποίηση για την ανθρωπότητα

“Αυτό είναι ένα πολύ δυνατό και ίσως ακόμη και το τελευταίο κάλεσμα για όλους μας. Ένα σήμα από τον ίδιο τον Κύριο”
Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών πιστεύει ότι η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να είναι η τελευταία προειδοποίηση του Θεού για την ανθρωπότητα που έχει χάσει τον δρόμο της.
“Ίσως η ανθρώπινη φυλή να έχει φτάσει σε ένα ορισμένο σημείο, και έτσι ώστε να μην είναι ένα σημείο χωρίς επιστροφή. Ο Κύριος μας βυθίζει σε μια τέτοια κατάσταση όπου μπορούμε να δούμε τη ματαιότητα. Ως εκ τούτου, το κύριο συμπέρασμα που πρέπει να αντλήσουμε από την ατυχία που έχει συμβεί σε ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή είναι ότι τέτοια γεγονότα δεν μπορούν να συμβούν χωρίς θεία πρόνοια”, δήλωσε ο Πατριάρχης μετά το Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου κοντά στη Μόσχα.
“Αυτό είναι ένα πολύ δυνατό και ίσως ακόμη και το τελευταίο κάλεσμα για όλους μας. Ένα σήμα από τον ίδιο τον Κύριο”, πρόσθεσε, “έτσι ώστε να μάθουμε πραγματικά να σκεφτόμαστε διαφορετικά, να αντιμετωπίζουμε διαφορετικά τα καθημερινά μας καθήκοντα, να μαθαίνουμε να ξεπερνάμε τη ματαιοδοξία της ζωής και να σκεφτούμε περισσότερο το κύριο πράγμα, τη σωτηρία της ψυχής.
Σύμφωνα με τον Πατριάρχη, ο Κύριος κάποια στιγμή δίδαξε σε ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή «ένα καταπληκτικό μάθημα», καλώντας όλους μας να αλλάξουμε τη ζωή μας με την επανεξέταση πολλών πραγμάτων.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου