Η πανδημία είναι η τελευταία προειδοποίηση για την ανθρωπότητα

3

Η πανδημία είναι η τελευταία προειδοποίηση για την ανθρωπότητα

“Αυτό είναι ένα πολύ δυνατό και ίσως ακόμη και το τελευταίο κάλεσμα για όλους μας. Ένα σήμα από τον ίδιο τον Κύριο”
Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών πιστεύει ότι η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να είναι η τελευταία προειδοποίηση του Θεού για την ανθρωπότητα που έχει χάσει τον δρόμο της.
“Ίσως η ανθρώπινη φυλή να έχει φτάσει σε ένα ορισμένο σημείο, και έτσι ώστε να μην είναι ένα σημείο χωρίς επιστροφή. Ο Κύριος μας βυθίζει σε μια τέτοια κατάσταση όπου μπορούμε να δούμε τη ματαιότητα. Ως εκ τούτου, το κύριο συμπέρασμα που πρέπει να αντλήσουμε από την ατυχία που έχει συμβεί σε ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή είναι ότι τέτοια γεγονότα δεν μπορούν να συμβούν χωρίς θεία πρόνοια”, δήλωσε ο Πατριάρχης μετά το Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου κοντά στη Μόσχα.
“Αυτό είναι ένα πολύ δυνατό και ίσως ακόμη και το τελευταίο κάλεσμα για όλους μας. Ένα σήμα από τον ίδιο τον Κύριο”, πρόσθεσε, “έτσι ώστε να μάθουμε πραγματικά να σκεφτόμαστε διαφορετικά, να αντιμετωπίζουμε διαφορετικά τα καθημερινά μας καθήκοντα, να μαθαίνουμε να ξεπερνάμε τη ματαιοδοξία της ζωής και να σκεφτούμε περισσότερο το κύριο πράγμα, τη σωτηρία της ψυχής.
Σύμφωνα με τον Πατριάρχη, ο Κύριος κάποια στιγμή δίδαξε σε ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή «ένα καταπληκτικό μάθημα», καλώντας όλους μας να αλλάξουμε τη ζωή μας με την επανεξέταση πολλών πραγμάτων.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου