Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ θα είναι μια στιγμή πνευματικής αναγέννησης

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
θα είναι μια στιγμή πνευματικής αναγέννησης

Συνέντευξη με τον Αρχιεπίσκοπο του Παναμά, José Domingo Ulloa Mendieta, για την επόμενη Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας που θα πραγματοποιηθεί στο Παναμά το 2019. Ο Σεβασμιότατος Ulloa είναι πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της διοργάνωσης.

Η Π.Η.Ν.  στον Παναμά θα αποτελέσει ευκαιρία για ανανέωση της πίστης για όλη την Κεντρική Αμερική. Είναι πεπεισμένος ο Αρχιεπίσκοπος του Παναμά, José Domingo Ulloa Mendieta, ο οποίος χθες με την αντιπροσωπεία για την ΠΗΝ της Εκκλησίας και του Παναμά, συναντήθηκε με τους ηγέτες του Τμήματος Επικοινωνιών της Αγίας Έδρας και δώρισε στον Υπεύθυνο Paolo Ruffini, τον σταυρό της ΠΗΝ. Σε αυτή τη συνέντευξη στο  VATICAN NEWS, ο Σεβ. Ulloa πρώτα απ 'όλα μοιράζεται το πνεύμα με το οποίο ο λαός του Παναμά και ιδιαίτερα οι νέοι περιμένουν τον Πάπα Φραγκίσκο  και  τους νέους του κόσμου που φτάνουν στην Κεντρική Αμερική τον Ιανουάριο για την τρίτη ΠΗΝ του Πάπα Φραγκίσκου:

Απ. – Εμείς από το Παναμά ετοιμαζόμαστε για δύο μεγάλες πραγματικότητες. Πρώτα απ 'όλα, ανοίγουμε τις πόρτες των σπιτιών μας, ώστε οι οικογένειές μας να μπορούν να ζήσουν την εμπειρία της ανακαλύψεως του ίδιου του Ιησού σε κάθε προσκυνητή που φθάνει. Είμαστε, επίσης, στην προετοιμασία της υποδομής για να φιλοξενήσει τους χιλιάδες  προσκυνητές που προέρχονται από περισσότερες από 190 χώρες από τις 5 ηπείρους. Ωστόσο, νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα – κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης στις αρχές της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας – είναι ότι μπορούμε να προετοιμαστούμε με έναν πνευματικό τρόπο ζώντας τη συνάντηση με τον Ιησού και να ανακαλύψουμε εκ νέου ποιοι είμαστε ως εκκλησία και τι μπορούμε να προσφέρουμε σε τόσους πολλούς αδελφούς.

Ερ. – Ποια είναι η προσδοκία των ανθρώπων στον Παναμά και ιδιαίτερα των νέων για αυτό το σπουδαίο γεγονός;

R. – Η μεγάλη προσδοκία είναι ότι θα εμπλουτιστούν πνευματικά και ταυτόχρονα θα εμπλουτίσουν τους αδελφούς που θα έρθουν. Αυτό που ζούν σε αυτή τη χαρούμενη προσδοκία είναι να μοιραστούν  πραγματικά τα ίδια ιδανικά, το ίδιο όνειρο, και να δούνε ότι μπορούν να συνεχίσουν να ονειρεύονται ένα νέο κόσμο και μια νέα εκκλησία! Υπάρχει από μέρους μας μια μεγάλη έμφαση στα σημεία της ενότητας ανάμεσα σε μας και τους νέους ανθρώπους και έχουμε εντοπίσει τρεις πυλώνες: να ανακαλύψουν όσοι θα λάβουν μέρος στην παγκόσμια αυτή γιορτή της νεολαίας τη σημασία της διατήρησης και της φροντίδας για το κοινό σπίτι, την παρουσία της Παναγίας στη ζωή μας και η διάκριση για να καταλάβουμε τι ο Θεός ζητάει από τον καθένα μας.

Ερ. – Τι μπορεί να δώσει η Π.Η.Ν.στον Παναμά, η Εκκλησία της Κεντρικής Αμερικής, στους νέους;

R. – Αυτό που μπορεί να δώσει η Εκκλησία του Παναμά και της Κεντρικής Αμερικής στους προσκυνητές είναι η απλότητα, η χαρά, η εμπιστοσύνη. Μπορούμε επίσης να μαρτυρήσουμε στους νέους ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικές ηπείρους ποια είναι η πορεία της Εκκλησίας της Κεντρικής Αμερικής μας. Μια Εκκλησία που έχει επίσης υποφέρει από μαρτύριο και ταλαιπωρία ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον Msgr. Óscar Arnulfo Romero, ο οποίος δεν ανήκει μόνο στο Ελ Σαλβαδόρ ή την Κεντρική Αμερική, αλλά αποτελεί παράδειγμα για ολόκληρη την καθολική Εκκλησία.

Μετάφραση:δμφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου