Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Πάσχα, είναι η μέρα που η Ζωή νικά το θάνατο. Ο θάνατος του Χριστού βύθισε τους οπαδούς του στην άβυσσο των βασάνων, μέχρι να αμφιβάλλουν και για τον ίδιο το Θεό. Ο Θεός όμως δεν επιτρέπει στο θάνατο, να έχει την τελευταία λέξη. Η Ανάσταση του Χριστού έβαλε το θάνατο στη σωστή του θέση: Ένα πέρασμα.

Στο εξής ο θάνατος,  δεν είναι μια απειλή, αλλά ένας δρόμος  που ο Θεός  χαράζει, για να περάσουμε και να συναντηθούμε μαζί Του. Η Νίκη του Πάσχα τοποθετεί την ανθρωπότητα, σε ετοιμότητα για ξεκίνημα. Δεν είμαστε πια εγκατεστημένοι, αποθηκευμένοι ή δεμένοι! Αντίθετα είμαστε απελευθερωμένοι, ισχυροί και ζωντανοί. Κάθε μέρα γίνεται για το χριστιανό, πρώτη μέρα της εβδομάδας, Ημέρα του Πάσχα!

Η χριστιανική πίστη είναι πρόσκληση της ζωής για ένα νέο ξεκίνημα, για μια καινούρια αρχή. Κάθε μέρα μας ξαναγεννά και μπαίνουμε στη Ζωή και στην Πίστη. Μ’ αυτή την έννοια, Πάσχα είναι η ημέρα της Νίκης πάνω στο θάνατο, μέρα της Νίκης πάνω στην αμφιβολία.

Οι (Απόστολοι) Πέτρος και Ιωάννης μπαίνουν  στο μνήμα. Είναι άδειο! Ο Ιωάννης βλέπει και πιστεύει. Τι βλέπει; Το κενό! Τι πιστεύει; Ότι ο Χριστός είναι ζωντανός. Ο Ιωάννης είναι ο πρωτότοκος αδελφός μας στην πίστη, πολλές φορές, δε βλέπουμε, παρά το «κενό» κι όπως ο Ιωάννης πιστεύουμε.

Η χριστιανική πίστη είναι προσωπικό δέσιμο, μια ατομική σχέση. Ο Θεός των χριστιανών δεν «μαθαίνεται», αλλά αποκαλύπτεται! Το σύμβολο της πίστης μας δεν είναι η ανίχνευση, αλλά η σχέση καρδιάς. Ας ανοίξουμε τα μάτια μας! Ζητάμε αποδείξεις. Δεν έχουμε, παρά μόνο δείγματα. Και τα δείγματα αυτά, δεν είναι παρά η προσωπική μας σχέση με εκείνη των άλλων. Τελικά, για μας Πάσχα είναι η Νίκη της Καλής Μαρτυρίας, μια αντίστοιχή ζωή με τον Αναστημένο Χριστό!

Μετάφραση π. Μάρκος Βιδάλης

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο   17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου