Η Κίνα επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με το Βατικανό

Η Κίνα επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με το Βατικανό

«Η κινεζική κυβέρνηση διατηρεί μια σαφή και συνεπή αρχή στη διαχείριση των σχέσεων με το Βατικανό. Η κινεζική πλευρά είναι πάντα ειλικρινής στην επιθυμία της για βελτίωση των σχέσεών με το Βατικανό και έχει εργαστεί ακούραστα γι αυτό το σκοπό».  Αυτό δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Hua Chunying, σε μια ενημέρωση Τύπου.

Απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις με την Αγία Έδρα, σε συνέχεια του δελτίου του Βατικανού της Τρίτης, όπου εκφράστηκαν ελπιδοφόρα μηνύματα για «θετικές ενδείξεις» για «ένα μέλλον ενότητας και αρμονίας», η γυναίκαείπε: «Θα επιθυμούσαμε να συνεργαστούμε με το Βατικανό με σκοπό νέες προόδους όσο αφορά στη βελτίωση των διμερών σχέσεων και στην προώθηση εποικοδομητικών διαλόγων». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών είναι ομαλή και αποτελεσματική. Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε συντονισμένες προσπάθειες με το Βατικανό για να προχωρήσουμε στη βελτίωση των διμερών σχέσεων».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Γενική Ακρόαση Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022    Κατήχηση περί Γήρατος – 16. «Πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο» (Ιω 14,2).

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου