Η Κίνα επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με το Βατικανό

Η Κίνα επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με το Βατικανό

«Η κινεζική κυβέρνηση διατηρεί μια σαφή και συνεπή αρχή στη διαχείριση των σχέσεων με το Βατικανό. Η κινεζική πλευρά είναι πάντα ειλικρινής στην επιθυμία της για βελτίωση των σχέσεών με το Βατικανό και έχει εργαστεί ακούραστα γι αυτό το σκοπό».  Αυτό δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Hua Chunying, σε μια ενημέρωση Τύπου.

Απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις με την Αγία Έδρα, σε συνέχεια του δελτίου του Βατικανού της Τρίτης, όπου εκφράστηκαν ελπιδοφόρα μηνύματα για «θετικές ενδείξεις» για «ένα μέλλον ενότητας και αρμονίας», η γυναίκαείπε: «Θα επιθυμούσαμε να συνεργαστούμε με το Βατικανό με σκοπό νέες προόδους όσο αφορά στη βελτίωση των διμερών σχέσεων και στην προώθηση εποικοδομητικών διαλόγων». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών είναι ομαλή και αποτελεσματική. Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε συντονισμένες προσπάθειες με το Βατικανό για να προχωρήσουμε στη βελτίωση των διμερών σχέσεων».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Η_ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 28ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 15 Οκτωβρίου 2026                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου

Ένας απολογισμός με ευχαριστίες για τη φετινή λειτουργία του Μουσείου Μουσείου των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά

Με αφορμή την ολοκλήρωση της φετινής καλοκαιρινής περιόδου λειτουργίας του Λαογραφικού και Θρησκευτικού Μουσείου των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά, θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο