Ο Φραγκίσκος μόνος σε ορθοπεδικό κατάστημα στη Ρώμη

Και συνεχίζει ο Πάπας Φραγκίσκος να τους αφήνει όλους με ανοιχτό το στόμα, κάνοντας αυτοπροσώπως την εμφάνισή του σε ένα κατάστημα ορθοπεδικών στην οδό del Gelsomino, στη Ρώμη. Αυτό συνέβη στις  20 Δεκεμβρίου, όταν το απόγευμα, ο Ποντίφικας πήγε με το αυτοκίνητο στο σημείο πώλησης Fisioiop, σε ένα παράδρομο της οδού Gregorio Vii, σε μικρή απόσταση από το Βατικανό, κατά πάσα πιθανότητα για να παραγγείλει ένα νέο ζευγάρι ορθοπεδικά παπούτσια.

Την ξεχωριστή στιγμή αποθανάτισαν – και γρήγορα την κοινοποίησαν μέσω των ΜΜΕ – οι υπάλληλοι του καταστήματος και οι περαστικοί που βρέθηκαν κοντά. Όπως φαίνεται από τις εικόνες και από τα βίντεο, ο Bergoglio χαιρετά και ευχαριστεί τους ανθρώπους που τον περιτριγυρίζουν και ευλογεί έναν εσταυρωμένο που του παρουσιάζει ένας υπάλληλος.

Ήδη στις 3 Σεπτεμβρίου 2015, συνέβηκε μια παρόμοια σκηνή, όταν ο Πάπας παρουσιάστηκε στην οδό Babbuino, στο κέντρο της Ρώμης,, σε ένα γνωστό κατάστημα οπτικών για να παραγγείλει ένα ζευγάρι γυαλιά. Επί τη ευκαιρία, ο Άγιος Πατέρας είχε πει στον ιδιοκτήτη Alessandro Spiezia: «Δεν θέλω ένα νέο σκελετό, απλά πρέπει να κάνω νέους φακούς. Δεν επιθυμώ να ξοδέψω χρήματα». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σας συνιστώ, τον Alessandro: πληρώνω μόνο αυτό που πρέπει».

Άλλωστε, η επιθυμία του Επισκόπου Ρώμης να ζήσει μια «κανονική» ζωή, είναι κάτι γνωστό. Πολλές φορές ο ίδιος ο Ποντίφικας έχει δηλώσει δημόσια ότι θα επιθυμούσε να βγει έξω από τα τείχη του Βατικανού για να εξομολογήσει τους πιστούς μιας ενορίας ή ακόμη μόνο για να φάει μια πίτσα.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου