Ο Φραγκίσκος μόνος σε ορθοπεδικό κατάστημα στη Ρώμη

Και συνεχίζει ο Πάπας Φραγκίσκος να τους αφήνει όλους με ανοιχτό το στόμα, κάνοντας αυτοπροσώπως την εμφάνισή του σε ένα κατάστημα ορθοπεδικών στην οδό del Gelsomino, στη Ρώμη. Αυτό συνέβη στις  20 Δεκεμβρίου, όταν το απόγευμα, ο Ποντίφικας πήγε με το αυτοκίνητο στο σημείο πώλησης Fisioiop, σε ένα παράδρομο της οδού Gregorio Vii, σε μικρή απόσταση από το Βατικανό, κατά πάσα πιθανότητα για να παραγγείλει ένα νέο ζευγάρι ορθοπεδικά παπούτσια.

Την ξεχωριστή στιγμή αποθανάτισαν – και γρήγορα την κοινοποίησαν μέσω των ΜΜΕ – οι υπάλληλοι του καταστήματος και οι περαστικοί που βρέθηκαν κοντά. Όπως φαίνεται από τις εικόνες και από τα βίντεο, ο Bergoglio χαιρετά και ευχαριστεί τους ανθρώπους που τον περιτριγυρίζουν και ευλογεί έναν εσταυρωμένο που του παρουσιάζει ένας υπάλληλος.

Ήδη στις 3 Σεπτεμβρίου 2015, συνέβηκε μια παρόμοια σκηνή, όταν ο Πάπας παρουσιάστηκε στην οδό Babbuino, στο κέντρο της Ρώμης,, σε ένα γνωστό κατάστημα οπτικών για να παραγγείλει ένα ζευγάρι γυαλιά. Επί τη ευκαιρία, ο Άγιος Πατέρας είχε πει στον ιδιοκτήτη Alessandro Spiezia: «Δεν θέλω ένα νέο σκελετό, απλά πρέπει να κάνω νέους φακούς. Δεν επιθυμώ να ξοδέψω χρήματα». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σας συνιστώ, τον Alessandro: πληρώνω μόνο αυτό που πρέπει».

Άλλωστε, η επιθυμία του Επισκόπου Ρώμης να ζήσει μια «κανονική» ζωή, είναι κάτι γνωστό. Πολλές φορές ο ίδιος ο Ποντίφικας έχει δηλώσει δημόσια ότι θα επιθυμούσε να βγει έξω από τα τείχη του Βατικανού για να εξομολογήσει τους πιστούς μιας ενορίας ή ακόμη μόνο για να φάει μια πίτσα.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου