Η Κατοικία του Θεού

5

Η Κατοικία του Θεού

Πιο πολύ από σπίτι του χριστιανικού Λαού, η Εκκλησία είναι η κατοικία του Θεού. Μια παρουσία, ένα μυστήριο γεμίζει και την πιο φτωχιά εκκλησία! Κάποιος κατοικεί. Η ζωή της δεν είναι το πήγαινε – έλα των πιστών. Είναι αφ’ εαυτού της, εσωτερικά, πηγή ζωής και καθαρότητας γι αυτούς που διασχίζουν την είσοδό της.

Κατέχει την πραγματική, τη σωματική παρουσία του Χριστού, τον «τόπο» που η Υπέρτατη αγάπη άγγιξε τη δική μας ανθρώπινη φύση για να συνάψει μαζί της, τους αιώνιους δεσμούς Αγάπης, την εστία ακτινοβολίας, ικανή να φωτίσει όλο το δράμα της ιστορίας και της ανθρώπινης περιπέτειας. Ο καθένας μπορεί να μπει και να συναντήσει προσωπικά, σιωπηλά και ενδόμυχα το Χριστό του Ευαγγελίου.

Ο καθένας, όποια κι αν είναι η άγνοιά του, τα λάθη που η θύμησή τους τον βαραίνουν, οι κρυφές εσωτερικές λύπες, ας τολμήσει να τον πλησιάσει, όπως τότε, η αμαρτωλή στο σπίτι του Σίμωνα του Φαρισαίου. Ο καθένας μπορεί να φωνάξει στο Χριστό, όπως ο τυφλός στην Ιεριχώ και να πει: Κύριε, κάνε με να δω!

π. Μ.Β.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου