Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΧΩΡΏΝ ΠΟΥ ΠΛΗΓΗΚΑΝ ΑΠ` ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟ’Ι’Ο

Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΧΩΡΏΝ ΠΟΥ ΠΛΗΓΗΚΑΝ ΑΠ` ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟ'Ι'Ο

Ομολογώ ότι εκπλήσσομαι ευχάριστα από την συμπαράσταση της καθολικής εκκλησίας της Ιταλίας προς χώρες “ του Τρίτου Κόσμου ” που πλήττονται απ την πανδημία Καταρχήν γιατί η ίδια η Ιταλία πλήγηκε αισθητά και δεν υπήρξε μεγάλη “αποικιοκρατική”  χώρα για να έχει “ υποχρεώσεις ” σε πολλά μέρη του κόσμου. Επίσης γιατί δεν έχει τα έσοδα άλλων καθολικών εκκλησιών όπως της Γερμανίας. Ως γνωστό από το 8 / 1000 των εισοδημάτων των ιταλών φορολογουμένων διεκδικεί, κάθε χρόνο, όπως και άλλοι θρησκευτικοί / φιλανθρωπικοί φορείς, τα έσοδά για όλες τις δράσεις της ( αποζημίωση κλήρου, φροντίδα ιερών χώρων, φιλανθρωπία ). Σε μια δύσκολη χρονιά όπως η φετινή, η Ιεραρχία της αποφάσισε να διαθέσει αρχικά 6.000.000 και πρόσφατα άλλα 3.000.000 ευρώ για χρηματοδότηση έργων σε άλλες χώρες που πλήγηκαν από covid-19 : οδηγός της η έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου, την 25-3-2020, στον άδειο Άγιο Πέτρο, ότι αυτή την κρίση πρέπει να την αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και όχι ο καθένας χωριστά !
Τα χρήματα θα διατεθούν σε 541 σχέδια σε 65 χώρες : τα 381 από αυτά, ύψους 7.476.900 ευρώ αφορούν υγειονομικά προγράμματα ( δομές υγείας σε φτωχές χώρες, είδη προστασίας προσωπικού, βασικά φάρμακα και ιατρικά εργαλεία ) και τα 160, ύψους 1.502.328 ευρώ αφορούν προγράμματα ευαισθητοποίησης πληθυσμιακών ομάδων για τον κορωνοϊό και προετοιμασίας του υγειονομικού προσωπικού.

Πληροφορίες και φωτογραφία ( Κέηπ Τάουν, Ν. Αφρική ) από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ  

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου