Χάρη των πειρασμών

Χάρη των πειρασμών

Ποτέ στη ζωή σου δεν κάνεις τόσες πράξεις αγάπης  προς τον πλησίον σου όσο τις ημέρες  που αισθάνεστε ότι έχεις τον πειρασμό να μην πιστεύεις πια στην αγάπη.  Και οι άγιοι εκφράζονται με τον ίδιο τρόπο. Είναι μια υπηρεσία που σου κάνει ο πειρασμός.

Είναι γραμμένο ότι το δαιμόνιο  είναι το πιο έξυπνο από τα δημιουργήματα. Προφανώς η εξυπνάδα του  την χρησιμοποιεί για την κόλας. Σου εμφανίζεται όμορφο, φυσικό και ταυτόχρονα θεαματικό και παράδοξο  ότι στην πραγματικότητα είναι θανατηφόρο, κολάσιμο  διαβολική ψευτιά.

Και όλα αυτά τα μηχανεύεται  εναντίον εκείνων  που προορισμένοι για τον παράδεισο, απαντούν το ΝΑΙ στην αγάπη του Θεού και κάθε μέρα δίνουν μαρτυρία  με τη ζωή τους.

Κάθε στιγμή το δαιμόνιο βάζει μπροστά σου εμπόδια για να σκοντάψεις,  ξεγελάσματα  και πολλές  παγίδες βάζει στο πέρασμά  κάθε ανθρώπου που είναι αναγκασμένος  να περπατά σένα δρόμο ναρκοθετημένο.  

Όμως μόνο ο απρόσεκτος  σκοντάφτει και πέφτει, βάζοντας  σε κίνδυνο τη ζωή …. την αιώνια.

Το δαιμόνιο δεν μπορεί να καταφέρει τίποτε εναντίον εκείνου που  βαδίζει στην αγκαλιά του Ιησού.

Είναι η μικρή Αγία Θηρεσία του Βρέφους Ιησού που  μας προσκαλεί στην να έχουμε στο Θεό απόλυτη εμπιστοσύνη. Είναι πράγματι η εγκατάλειψη  στον πατέρα του που το κάνει το παιδί ανίκητο.

Βαδίζοντας όπως εκείνη, θα μπορέσεις   κι εσύ να δώσεις μαρτυρία ότι «χάρη στους  πειρασμούς» εναντίον της πίστης , γιγαντώνεται η εμπιστοσύνη  σου στο Θεό και κερδίζεις την  οδό που οδηγεί στην αγιότητα.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου