Η γιορτή της ανθρώπινης αδελφοσύνης

Η γιορτή της ανθρώπινης αδελφοσύνης

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης ήταν ο χώρος που επελέγη για την εορτή της Ανθρώπινης αδελφοσύνης την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου. Αυτή είναι η πρώτη δημόσια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν μέλη της Ανώτατης Επιτροπής που δημιουργήθηκε για την εφαρμογή των διατάξεων του εγγράφου για την ανθρώπινη αδελφοσύνη, το ιστορικό έγγραφο που υπεγράφη τον περασμένο Φεβρουάριο από τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Μεγάλο Ιμάμη του Αλ-Αζχάρ -Tayyeb, κατά τη διάρκεια του έτους της ανοχής.

Οι επισκέπτες

Εκατοντάδες άνθρωποι από διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις που έχουν έρθει μαζί επειδή αισθάνονται κοντά στις αξίες που υποδεικνύει το Έγγραφο. Ο κ. Kenjitsu Nakagaki ονομάζεται "πρεσβευτής της ειρήνης" και θέλει να μάθει γιατί επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον όρο "ανθρώπινη αδελφοσύνη", αλλά θέλει επίσης να είναι βέβαιος ότι η βουδιστική παράδοση εκπροσωπείται σε αυτόν τον εορτασμό. Ο διάκονος Mike και η σύζυγός του Ruth μας εξήγησαν ότι η εταιρεία στην οποία εργάζεται ο Mike εργάζε-ται για το σχέδιο και το σχέδιο του Σώματος της Αβραμικής οικογένειας, το οποίο θα παρουσιαστεί στο τέλος της εκδήλωσης. Ο Eban Heath είναι καλλιτέχνης και γλύπτης που έχει εργαστεί στις χώρες του Κόλπου. αισθάνεται ελκυσμένος από τη δουλειά που κάνει η Επιτροπή επειδή ακόμα και η τέχνη του, μαζί με το πάθος για το γράψιμο, αντιπροσωπεύουν τον πολιτισμό και απεικονίζουν ότι μπορεί να συμβεί όταν διαφορετικοί πολιτισμοί "αρχί-ζουν να χορεύουν μαζί".

Ώρα για θετικές προτάσεις

Ο πρόεδρος της επιτροπής, ο εκλεγμένος καρδινάλιος Miguel Ayuso, δήλωσε ότι η Αγία Έδρα έχει καταβάλει τόσα πολλά για να αντιμετωπίσει το κακό και τώρα είναι η στιγμή «να αποδείξουμε με θετικό τρόπο ότι η ανθρώπινη οικογένεια μπορεί να ζήσει μαζί αδελφικά». Η συμμετοχή στην Επιτροπή αποτελεί το αποκορύφωμα του έργου μιας ζωής: "Δημιουργία διαλόγου για την υπερνίκηση του φόβου στις καρδιές και τις ψυχές".

Θεραπεία ενός θρυμματισμένου κόσμου

Το τελευταίο μέλος της επιτροπής, ο ραβίνος Bruce Lustig, μίλησε για τη σημασία του εγγράφου και της επιτροπής που θα εφαρμόσει τις προτάσεις. Ήταν απίστευτο, όπως είπε, να δούμε δύο παγκόσμιους θρησκευτικούς ηγέτες να υπογράφουν ένα έγγραφο που αντιπροσωπεύει μια καμπή στο δρόμο για την προσέγγιση των Εβραίων, των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων, προσθέτοντας ότι τα μέλη της επιτροπής θέλουν να φέρουν θεραπεία σε έναν θρυμματισμένο κόσμο.

Η πιο σημαντική δήλωση που υπογράφηκε στην πρόσφατη ιστορία

Ακόμη και η αυτού εξοχότητα ο Μοχάμεντ Χαλίφα Αλ Μουμπάρακ που είναι μέρος της Επιτροπής που εκπροσωπεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμι-ράτα: σχολίασε το γεγονός ότι σε ένα κόσμο όπου χωρίζονται τόσα πράγματα, τα Εμιράτα δεσμεύονται να ενωθούν. Ως φάρος φωτός, θέλουν να φέρουν το φως σε έναν σκοτεινό κόσμο, φέρνοντας το έγγραφο στο φως, έλαβαν μια σαφή θέση: «Η Δήλωση – είπε – είναι η πιο σημαντική που έχει υπογραφεί πρόσφατα».

Μοναδικά θεμέλια για τρία μέρη λατρείας

Ο Sir David Adjaye Obe απεικόνισε τα αρχιτεκτονικά του σχέδια για την ανέγερση του Σώματος της Αβραμικής οικογένειας, μια πρώτη πράξη που πηγαίνει προς την υλοποίηση του Έγγραφο για την Ανθρώπινης αδελφοσύνης. Έργα για την ανέγερση εκκλησίας, τζαμιού και συναγωγής έχουν ήδη ξεκινήσει στο Αμπού Ντάμπι. Οι τρεις διαφορετικοί τόποι λατρείας θα ενώνονται με μοναδικά θεμέλια και θα μπαίνουν μέσα σε έναν κήπο: μια εικόνα με σημαντική σημασία για κάθε μια από τις τρεις μεγάλες θρη-σκείες του κόσμου. "Αν και φτιαγμένο σε ένα σύγχρονο στυλ – εξήγησε ο Sir Obe – θα παραμείνουν πιστοί στη θρησκευτική τους παράδοση.

Το έργο αποκαλύφθηκε

Όπως υποσχέθηκε, το βράδυ έκλεισε δείχνοντας ένα μοντέλο της Βουλής της Αβραμικής οικογένειας. Το πνεύμα της ανθρώπινης αδελφότητας, της οποίας η έμπνευση αναμένεται, είναι ήδη στην εργασία των φιλο-ξενούμενων που άφησαν το γεγονός εμπλουτισμένο από την επαφή που θα μπορούσαν να έχουν με άλλους ανθρώπους διαφορετικών πολιτιστικών και θρησκευτικών χώρων.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Μαρτίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Φόβος να πιστέψουμε και να αγαπήσουμε

ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ «Μη φοβάστε, εγώ νίκησα τον κόσμο»   Σήμερα ακούγεται όλο και περισσότερο: «Εγώ δεν εμπιστεύομαι πιά κανέναν, ούτε τον

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου