“η φτώχεια σκοτώνει πολλούς αδελφούς”

“η φτώχεια σκοτώνει πολλούς αδελφούς”

Κατά την Κυριακάτικη προσευχή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου χθες Κυριακή  16 Οκτωβρίου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας για την αγιωνυμία  επτά μακαρίων,  ο Πάπας Φραγκίσκος  χαιρέτησε τους προσκυνητές  που έφθασαν στη Ρώμη για να τιμήσουν τους νέους αγίους. Ιδιαίτερο χαιρετισμό απεύθυνε  στις επίσημες αντιπροσωπείας της Αργεντινής, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Μεξικού.

“Το παράδειγμα και οι μεσιτείες  αυτών των λαμπρών μαρτύρων – είπε ο Πάπας  – ας στηρίζουν  τη δέσμευση του καθενός  στους χώρους της εργασίας  και υπηρεσίας, για το καλό της Εκκλησίας και της κοινωνίας ”.

Στη συνέχεια ο Ποντίφικας υπενθύμισε  ότι:  σήμερα είναι  η παγκόσμια ημέρα εναντίον της φτώχειας”, για την οποία συμβούλεψε: “Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ηθικές και οικονομικές , για να πολεμήσουμε  μαζί εναντίον της φτώχειας  που υποβαθμίζει, προσβάλει και σκοτώνει τόσους αδελφούς και αδελφές μας, ενεργοποιώντας σοβαρές πολιτικές  για τις οικογένειες και για την εργασία”.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου