“η φτώχεια σκοτώνει πολλούς αδελφούς”

“η φτώχεια σκοτώνει πολλούς αδελφούς”

Κατά την Κυριακάτικη προσευχή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου χθες Κυριακή  16 Οκτωβρίου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας για την αγιωνυμία  επτά μακαρίων,  ο Πάπας Φραγκίσκος  χαιρέτησε τους προσκυνητές  που έφθασαν στη Ρώμη για να τιμήσουν τους νέους αγίους. Ιδιαίτερο χαιρετισμό απεύθυνε  στις επίσημες αντιπροσωπείας της Αργεντινής, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Μεξικού.

“Το παράδειγμα και οι μεσιτείες  αυτών των λαμπρών μαρτύρων – είπε ο Πάπας  – ας στηρίζουν  τη δέσμευση του καθενός  στους χώρους της εργασίας  και υπηρεσίας, για το καλό της Εκκλησίας και της κοινωνίας ”.

Στη συνέχεια ο Ποντίφικας υπενθύμισε  ότι:  σήμερα είναι  η παγκόσμια ημέρα εναντίον της φτώχειας”, για την οποία συμβούλεψε: “Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ηθικές και οικονομικές , για να πολεμήσουμε  μαζί εναντίον της φτώχειας  που υποβαθμίζει, προσβάλει και σκοτώνει τόσους αδελφούς και αδελφές μας, ενεργοποιώντας σοβαρές πολιτικές  για τις οικογένειες και για την εργασία”.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  9 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός

20η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ  Κύκλος Γ΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 84 [83], 10-11) Κοίταξε, Θεέ, υπερασπιστή μας, στρέψε το βλέμμα σου στο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου