ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Ratzinger 2016: Στους Inos Biffi και Ιωάννη Κουρεμπελέ

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Ratzinger2016: Στους Inos Biffi και Ιωάννη Κουρεμπελέ

Οι νικητές  του Βραβείου Ratzinger 2016 είναι οι: Inos Biffi και ο Ιωάννη Κουρεμπελές, το οποίο και θα απονεμηθεί  στις  26 Νοεμβρίου στο Αποστολικό Παλάτι στο Βατικανό. 

Ο Πανοσιολογιότατος  Biffi, είναι Θεολόγος καθηγητής της Θεολογίας  και Λειτουργικής  διεθνούς φήμης και συγγραφέας  εκατοντάδων βιβλίων  και συνεργάτης  της εφημερίδας  LOsservatore Romano, βραβεύτηκε  για το έργο του  Operaomnia (προς το παρόν  έχουν εκδοθεί 20 τόμοι  και άλλοι ευρίσκονται  στη φάση  της προετοιμασίας)  που συγκεντρώνει  τα γραπτά του στο μεγαλύτερο  μέρος αφιερωμένα  στην θεολογία και την φιλοσοφία  του μεσαίωνα.

Ο άλλος βραβευμένος είναι ο Ιωάννης Κουρεμπελές, ορθόδοξος, είναι διδάκτορας του τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καθηγητής στην Θεολογική Σχολή του ιδίου Πανεπιστημίου.

Με την απόδοση  του Βραβείου,  το Ίδρυμα του Βατικανού  Joseph Ratzinger– Benedetto XVI, θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της Εκκλησίας  σ’ αυτές τις δύο προσωπικότητες, διανοουμένων και καθηγητών που διακρίθηκαν,  στη διάρκεια της ζωής για την σημαντική επιστη

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ANGELUS, Κυριακής 14ης Αυγούστου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή,14 Αυγούστου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Στο Ευαγγέλιο της σημερινής Θείας Λειτουργίας υπάρχει μια

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου