«Η Ευρώπη να επιστρέψει στις χριστιανικές ρίζες της»

 «Η Ευρώπη να επιστρέψει στις χριστιανικές ρίζες της»


«Η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στις βάσεις της χριστιανικής πίστης», αυτό είπε ο σεβασμιότατος WaclawDepo, Μητροπολίτης της Czestochowa, στην Πολωνία, ο οποίος προΐστατο στις 11 Μαρτίου σε μια προσευχή για την Παναγία στο παρεκκλήσι της Madonna Νera στο Jasna Góra.

Στις 11 και 12 Μαρτίου έλαβε χώρα ένα προσκύνημα σε αυτό το μέρος και μια προσευχή για την αγιοποίηση των δούλων του Θεού Alcidede Gasperi και Robert Schuman.

Εκτός του σεβασμιότατου Depo, παρέστησαν ο επίτιμος αρχιεπίσκοπος Stanislaw Nowak, ο επίτιμος επίσκοπος Ryszard Karpinski, ο σεβασμιότατος Dioniso Ibanes Garcia, πρόεδρος της Επισκοπικής συνόδους της Κούβας, και ο επίσκοπος συμπατριώτης του, Arturo Amador. Παρόντες ήταν επίσης τα μέλη του Κινήματος «Europa Christi», ο σεβασμιότατος ireneusz Skubis, επίτιμος αρχισυντάκτης του Niedziela, ο Armando Tarulla, αντιπρόεδρος της Οργάνωσης «Alcidede Gasperi» της Ρώμης, ο καθηγητής πατέρας Bernard Ardura, εντεταλμένος για την αγιοποίηση του Robert Schuman.

Ο σεβασμιότατος Depo υπογράμμισε τη σημασία να επιστρέψουμε στις χριστιανικές αξίες, σε μια Ευρώπη στην οποία υπάρχει μια συνεχιζόμενη διαδικασία αποχριστιανοποίησης. «Παραδείγματα επώδυνα αποτελούν η λεγόμενη ιδεολογία της θεωρίας του γένους και η μετά την αλήθεια», δύο στοιχεία που υποστηρίζουν το γεγονός ότι όλα αποτελούν «προϊόν του πολιτισμού».

Εξ ου και η ανάγκη – υπογράμμισε ο ιεράρχης – «να επιστρέψουμε στην αίσθηση της αξιοπρέπειας για κάθε άτομο» και στο ότι «η αστική αρχή εξυπηρετεί το κοινό καλό».

Στις 12 Μαρτίου στη Θεία Λειτουργία για την αγιοποίηση των Δούλων του Θεού Robert Schuman και Alcided Gasperi, προΐστατο ο επίσκοπος Artur Mizinski, γενικός γραμματέας της πολωνικής Επισκοπής.

Κατά την ομιλία του, είπε ότι «η Γηραιά Ήπειρος έχει ανάγκη από τον Ιησού ώστε να μην χάσει την ψυχή της, η οποία κατά το παρελθόν την έκανε μεγάλη και σήμερα την καθιστά αντικείμενο θαυμασμού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι απαράδεκτα «η παραβίαση του νόμου του Θεού και η υποτίμηση της οικογένειας με βάση τον άρρηκτο γάμο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας». Ο σεβασμιότατος Mizinski στη συνέχεια απέρριψε την θανάτωση των αρρώστων ή των ηλικιωμένων και τις «βλάσφημες διαδηλώσεις».

Κατήγγειλε ότι στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα δεν γίνεται καμιά αναφορά στο Θεό και στις χριστιανικές αξίες, οι οποίες αντικαθίστανται από μια γενική έννοια «πολιτιστικών, θρησκευτικών και ανθρωπιστικών αγαθών».

«Οφείλουμε να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη που δεν περιστρέφεται μόνο γύρω από την οικονομία, αλλά αναζητά την ιερότητα του ανθρώπου, γύρω από αναφαίρετες αξίες», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας της Διάσκεψης των Επισκόπων.

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 28 Μαΐου 2023

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΚυριακή 28 Μαΐου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πανήγυρη της Πεντηκοστής, το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου