Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Σ’ ένα όμορφο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, στο Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χώρα της Τήνου, έγινε χθες Σάββατο 1 Οκτωβρίου η έναρξη της κατηχητικής χρονιάς.

Τα παιδιά που κατηχούνται στα κατηχητικά κέντρα της Χώρας, της Στενής, της Καλλονής και από όλα τα χωριά στα οποία υπάρχουν παιδιά, συνάχτηκαν με μερικούς γονείς, εφημερίους, κατηχητές και κατηχήτριες στην καθορισμένη ώρα στο Ναό. Παρών στην πρώτη αυτή συνάντηση της νέας κατηχητικής χρονιάς και ο Αρχιεπίσκοπος μας π. Νικόλαος.

Στην αρχή της πρώτης αυτής κατηχητικής σύναξης, ο  εφημέριος του Ναού,  π. Μάρκος Φώσκολος, εισήγαγε τα παιδιά, με τρόπο απλό και κατανοητό, στο πνεύμα  και στο σκοπό της κατηχητικής χρονιάς. Τους μίλησε για την αναγκαιότητα και χρησιμότητα της κατήχησης και ζήτησε από τα παιδιά να  μην ασχολούνται το Σάββατο με άλλε ασχολίες. Πρώτα πρέπει να εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στο κατηχητικό και έπειτα σε άλλες εκδηλώσεις.

Το Σάββατο είναι η ημέρα του Κατηχητικού, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν. Δεν πρέπει να απουσιάζουν από την κατήχηση,  διότι είναι ο Ιησούς που τα προσκαλεί. Αν κάποιος άλλος τα προσκαλέσει κάπου αλλού: στο φροντιστήριο, στο χορό, στη γυμναστική, στη μουσική, να μην  πάνε, αν δεν εξασφαλίσουν την απάντηση στην  πρόσκληση του Ιησού για τη συμμετοχή τους στην κατήχηση. Είναι Εκείνος που τόσο τα αγαπά και δεν υπάρχει κανένας άλλος που να τα αγαπά πιο πολύ.

Στη συνέχεια όλοι μαζί επικαλεστήκαμε το Άγιο Πνεύμα  και ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε το νερό που με την  προσευχή της Εκκλησίας και την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος έγινε αγιασμός. Με αυτόν ράντισε όλους  τους παρόντες στην πρώτη αυτή κατηχητική σύναξη, για να θυμηθούν την ημέρα τους Βαπτίσματός τους και τα όσα υποσχέθηκαν στο θεό οι γονείς και οι ανάδοχοί τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για τον τρόπο που χρησιμοποιεί  ο Θεός για να απευθυνθεί στους ανθρώπους. Εξήγησε σε στα παιδιά ότι, τόσο κατά την κατήχηση του Σαββάτου, όσο και κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής ο Θεός περιμένει όλα τα παιδιά με τους γονείς τους στους ενοριακούς Ναούς για να τους μιλήσει. Θέλει να τους πει πόσο τα αγαπά και να τους μάθει να αγαπούν.

Ευχόμαστε στους γονείς και στα παιδιά να συνειδητοποιήσουν όλο και πιο πολύ αυτή τη μεγάλη τους κοινή ευθύνη για την κατήχηση. Ευχόμαστε στους κατηχητές και κατηχήτριες κάθε φώτισε από το Άγιο Πνεύμα ώστε ο λόγος να είναι πειστικός και φωτισμός στη ζωή των κατηχουμένων παιδιών.

Καλή κατηχητική χρόνια.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου