Η εορτή του Αγίου Ιωσήφ στα Μοναστήρια Τήνου

Η εορτή του Αγίου Ιωσήφ στα Μοναστήρια Τήνου

μοναστηρια_1.JPG

Το απόγευμα της Πέμπτης 18 Μαρτίου 2021 στον οικισμό Μοναστήρια της Τήνου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον εορτάζοντα ναό. Ο οικισμός αυτός σήμερα είναι εγκαταλειμμένος και το μόνο κτήριο το οποίο είναι συντηρημένο είναι ο πρώην ενοριακός Ναός του Αγίου Ιωσήφ.

μοναστηρια_3_φή.JPG

Την ημέρα της εορτής του Αγίου Ιωσήφ, 19 Μαρτίου, το απόγευμα τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο π. Νικόλαο και μαζί του συλλειτούργησαν, ο Λειτουργός του Ναού και εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Κώμης π. Αλέξανδρος Πέρρος, ο εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού της Νάξου π. Γεώργιος Παλαμάρης και ο εφημέριος Μυκόνου και Σάμου π. Ριχάρδος Ταρασκέβιτς.

μοναστηρια_3.JPG

Δυστυχώς τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του COVID-19 δεν άφησαν περιθώρια, ώστε οι ευλαβείς και οι φιλέορτοι να είναι εκεί με την φυσική τους παρουσία. Όμως όσοι είχαν την δυνατότητα να συνδεθούν στην πλατφόρμα Facebook, και τις δυο αυτές ημέρες, τους δόθηκε η ευκαιρία να προσευχηθούν μαζί, παρακολουθώντας αλλά και προσευχόμενοι από την κατ’ οίκον εκκλησία.

μοναστηρια_7ή.JPG

Ας ελπίσουμε του χρόνου να μπορέσουμε να προσέλθουμε στον προσφιλή μας αυτό ναό για να του εκφράσουμε όλοι μαζί την ευλάβειά μας αλλά και την αγάπη μας προς τον άγιο Προστάτη της φυσικής αλλά και της πνευματικής οικογένειας.

μοναστηρια_2.JPG

π. Ιωάννης Σκλάβος

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 27 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου