Η εξόδια Ακολουθία ενός αστέγου

Η εξόδια Ακολουθία ενός αστέγου


Την περασμένη Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, στο Ναό του Αγίου Αρχαγγέλου  στο Trullo, ο Πανοσιολογιότατος π. Konrad Krajewski, υπεύθυνος για την αγαθοεργία του Πάπα, τέλεσε την εξόδια Ακολουθία του  συμπατριώτη του Grzegorz Siejda. Ήταν 58 ετών , άστεγος που ζούσε στα περίχωρα του Trullo.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2016  βρέθηκε νεκρός. Σκεπασμένος με χαρτόνια και δεν μπόρεσε να επιζήσει εξ αιτίας του κρύου. Το Ράδιο του Βατικανού εξήγησε  ότι:  “δύο μήνες  μετά το θάνατό του, δόθηκε η  άδεια  από τις Αρχές για την ταφή και η εξόδια Ακολουθία  εμψυχώθηκε  από την Κοινότητα του  di Sant’ Egidio, η οποία παρέχει μια σταθερή παρουσία  και έχει γίνει σημείο αναφοράς  για όποιον βρίσκεται σε δυσκολία”.

Όταν βρέθηκε το νεκρό σώμα του άστεγου, η Κοινότητα του  Sant’ Egidio,  δεν θεώρησε αυτόν τον άνθρωπο,  «ότι είναι ένας ανώνυμος, αλλά είχε μια ιστορία και ένα όνομα, όπως ο κάθε άνθρωπος”.  Από αυτό ξεκίνησε  η όλη πρόκληση και πρόσκληση:  “Είναι ανάγκη να επισπευτεί η δέσμευση για να καταστεί η Ρώμη πιο φιλόξενη  και αλληλέγγυος, δεν είναι δυνατόν οι κάτοικοί της να παραμείνουν  αδιάφοροι  μπροστά σ’ αυτό το τεράστιο δράμα  των αστέγων”.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2016 είχε οργανωθεί μια αγρυπνία προσευχής  στη μνήμη αυτού του θύματος  του δρόμου  του  Trullo, όπου ο άνθρωπος αυτός είχε βρεθεί νεκρός.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου