Η Εκκλησία πληρώνει μισθούς σε όσους δεν έχουν πια δουλειά

Η Εκκλησία πληρώνει μισθούς σε όσους δεν έχουν πια δουλειά

Ο κορωνοϊός βλάπτει την οικονομία σε όλο τον κόσμο. Η Εκκλησία κινητοποιείται για να υποστηρίξει στους φτωχούς. Η τελευταία πράξη αλληλεγγύης έρχεται από την Ινδία.
Μπροστά σε μια δουλειά που λείπει, μπροστά στους σκλάβους (συμπεριλαμβανομένων των παιδιών), η Ινδική Εκκλησία κάνει τα πάντα για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη.

Η βοήθεια της Ινδικής Εκκλησίας
«Ο κορωνοΪός έχει καταστρέψει όχι μόνο την υγεία μας αλλά και την οικονομία των χωρών στις οποίες ζούμε. Σε ορισμένες περιοχές του κόσμου, είναι δυνατή η επιστροφή στην κανονική πορεία, αλλά σε άλλες η φτώχεια έχει το πάνω χέρι.
Στην Ινδία, η Εκκλησία συνεχίζει να βοηθά εκείνους που έχουν χάσει μια δουλειά τους, εκείνους που έχουν υποδουλωθεί, εκείνους που έχουν ανάγκη. Οι ιερείς, στην πραγματικότητα, δώρισαν τον μισθό των διακοπών τους και εγκατέλειψαν επίσης τις διακοπές τους για να βοηθήσουν όσους είχαν ανάγκη, ακόμη και οικονομικά».

Η σημαντική αύξηση της ανεργίας
Και, με την ευκαιρία της 1ης Μαΐου, ο Σεβασμιότατος Allwyn D'Silva, πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας στην Αρχιεπισκοπή της Βομβάης, έστειλε ένα μήνυμα: «Η απώλεια εργασίας, λόγω της κρίσης που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό, σημείωσε αύξηση του αριθμού των άνεργων στη χώρα μας. Μόνο την πρώτη εβδομάδα της καραντίνας, φτάσαμε σε ποσοστά 23%, το υψηλότερο στα 45 χρόνια μέχρι σήμερα. "
Η Ινδική Εκκλησία κάνει ότι είναι δυνατό για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη, πληρώνοντας επίσης μισθούς σε όσους βρισκόταν εκτός εργασίας». Ακόμη και με τους υπαλλήλους που εργάζονται στις Επισκοπές, ο Αρχιεπίσκοπος της Βομβάης, ο Καρδινάλιος Gracias, διέταξε να τους καταβληθούν οι μισθοί για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Ζήτησε επίσης από τους ιερείς να εγκαταλείψουν τους μισθούς των διακοπών τους για να καλύψουν τις ανάγκες της Αρχιεπισκοπής "- δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ντ 'Σίλβα.
Μια χειρονομία συγκεκριμένης βοήθειας από την Ινδική Εκκλησία για όσους έχουν ανάγκη που εναρμονίζεται απόλυτα με το Ευαγγέλιο, με τη διδασκαλία και τις παρεμβάσεις που προτείνει και συνεχώς πραγματοποιεί ο Πάπας Φραγκίσκος.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 3 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Οίκος Αγίας ΜάρθαςΑ’ Κυριακή της Παρουσίας, 3 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Α’ Κυριακή της Παρουσίας, στο

“Έλα Κύριε Ιησού = Maranathà”

«ΈΛΑ ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ = MARANATHA’». Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ     Η λειτουργική περίοδος της Παρουσίας ή του Ερχομού, αποτελεί «μνήμη» αιώνων ελπίδας της ανθρωπότητας

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου