Ο Πάπας ενθαρρύνει τη διεθνή συνεργασία για την νίκη εναντίον του Κορωναιού

Ο Πάπας ενθαρρύνει τη διεθνή συνεργασία για την νίκη εναντίον του Κορωναιού

Με προσευχή και μέσω προσευχής περπατά κανείς στα μονοπάτια της ιερατικής και αφιερωμένης του κλίσης. Αλλά "η χριστιανική ύπαρξη – όπως εξήγησε χθες  ο Πάπας Φραγκίσκος  τέλος της προσευχής  «Regina Coeli» – είναι πάντα μια απάντηση στο κάλεσμα του Θεού, σε οποιαδήποτε κατάσταση της ζωής". Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για τις ιερατικές και μοναχικές κλήσεις,  ο Πάπας αναφέρθηκε στα λόγια του Ιησού σχετικά με τη σκληρή δουλειά που απαιτεί το η  Βασιλεία του Θεού και την ανάγκη να προσευχόμαστε  στον Πατέρα για να στείλει εργάτες στον αμπελώνα του.

Η προτροπή του Πάπα:

Η ιεροσύνη και η αφιερωμένη ζωή απαιτούν θάρρος και επιμονή. και χωρίς προσευχή κανείς δεν πηγαίνει σε αυτό το μονοπάτι. Καλώ όλους να ζητήσουν  από τον Κύριο το δώρο καλών εργατών για τη Βασιλεία του, με την καρδιά και τα χέρια στη διάθεσή του για την αγάπη του.

Διεθνής συνεργασία και φροντίδα για όλους

Για άλλη μια φορά, ο Πάπας Φραγκίσκος δεν παρέλειψε να απευθύνει τις σκέψεις του στους ασθενείς του Κορωναιού, σε εκείνους που τους βοηθούν και σε εκείνους που πάσχουν από την πανδημία. "Είναι σημαντικό, επομένως," να συνδυαστούν οι επιστημονικές ικανότητες με διαφανή και ανιδιοτελή τρόπο "για να ξεπεραστεί η" σοβαρή κρίση ":

Ταυτόχρονα, θα ήθελα να υποστηρίξω και να ενθαρρύνω τη διεθνή συνεργασία που πραγματοποιείται με διάφορες πρωτοβουλίες για την επαρκή και αποτελεσματική αντιμετώπιση της σοβαρής κρίσης που βιώνουμε. Είναι σημαντικό, να  συνεργαστούν όλες οι επιστημονικές δυνάμεις με διαφανή και αδιάφορο τρόπο, για να βρεθεί το εμβόλιο και θεραπείες και να διασφαλιστεί η καθολική πρόσβαση σε βασικές τεχνολογίες που επιτρέπουν σε κάθε μολυσμένο άτομο, σε κάθε μέρος του κόσμου, να λάβει την απαραίτητη υγειονομική περίθαλψη.

Το «Ναι» του  Φραγκίσκου στην πρόταση της Επιτροπής για την Αδελφοσύνη

«Και δεδομένου ότι η προσευχή έχει παγκόσμια αξία», καταλήγει ο Ποντίφικας, «Αποδέχτηκα την πρόταση της Ύπατης Επιτροπής για την Ανθρώπινη Αδελφοσύνη,  ώστε οι πιστοί όλων των θρησκειών να ενωθούν πνευματικά σε μια ημέρα προσευχής και νηστείας στις 14 Μαΐου, και έργα φιλανθρωπίας για να παρακαλέσουν τον Θεό να βοηθήσει την ανθρωπότητα να ξεπεράσει την πανδημία του Κορωναιού. "

Ευχαριστώ τα παιδιά της Ένωσης Meter

Το βλέμμα του Πάπα έφθασες στο Σύλλογο «Meter», υποστηρικτή της Εθνικής Ημέρας για παιδιά θύματα βίας, εκμετάλλευσης και αδιαφορίας. Στα παιδιά της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που ιδρύθηκε από τον Don Di Noto, οι ευχαριστίες του  Πάπα Φραγκίσκου:

“Ενθαρρύνω τους διευθυντές και τους χειριστές να συνεχίσουν τις προληπτικές και ευαισθητοποιημένης τους ενέργειες παράλληλα με τις διάφορες εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Και ευχαριστώ τα παιδιά του Συλλόγου που μου έστειλαν ένα κολάζ με εκατοντάδες μαργαρίτες χρωματισμένες από αυτά. Σας ευχαριστώ.

Ταξιδεύοντας πνευματικά

Ο Μάιος, είναι ο μήνας ο αφιερωμένος στην Παναγία και συνήθως οργανώνονται προσκυνήματα προς τιμή της, τα οποία όμως φέτος  δεν μπορεί να επιτευχθεί λόγω των περιορισμών που οφείλονται στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία. Εδώ ο Ποντίφικας ενθαρρύνει επίσης μια επίσκεψη σε αυτά τα μέρη, αλλά πνευματικά:

Φέτος, λόγω της κατάστασης της υγείας, πηγαίνουμε πνευματικά σε αυτούς τους τόπους πίστης και αφοσίωσης, για να θέσουμε τις ανησυχίες, τις προσδοκίες και τα σχέδιά μας για το μέλλον στην καρδιά της Παναγίας.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου