Η δυσκολία να είμαστε αληθινοί χριστιανοί και όχι μόνο φαινομενικά

Η δυσκολία να είμαστε αληθινοί χριστιανοί και όχι μόνο φαινομενικά

Ο Πάπας Φραγκίσκος, στο κήρυγμά του, μας ρωτάει: "Ποιοι τύποι Χριστιανών είμαστε;". Και μας προειδοποιεί ενάντια σε ό, τι λέγονται χριστιανοί, αλλά δεν είναι.

"Οι Χριστιανοί όπως πρέπει να είναι"

Μια ιδιαίτερη σκέψη  του Πάπα Φραγκίσκου ήταν αυτή: «Από τον πειρασμό τόσο πολλών καλών ανθρώπων να είναι Χριστιανοί μόνο στην εμφάνισή τους, με το μακιγιάζ στο οποίο όμως λιώνει στην πρώτη βροχή. Εξετάζουμε τη μαρτυρία πολλών χριστιανών ουσίας, που χτίζουν τη ζωή τους στο βράχο του Ιησού και ζουν κρυμμένη αγιότητα καθημερινά ».

Από πού προέρχεται η δύναμη της Εκκλησίας

Η Εκκλησία πρέπει να είναι ισχυρή. Αλλά μόνο αν αυτοί που την συνθέτουν, οι Χριστιανοί στην πραγματικότητα, είναι εξίσου έτσι: "Η Εκκλησία μιλάει για τη δύναμη ενός χριστιανού και για την αδυναμία. από πέτρα και άμμο. Στην πραγματικότητα, ο χριστιανός είναι ισχυρός όταν όχι μόνο λέει ότι είναι, αλλά όταν ζει ως χριστιανός, όταν εφαρμόζει την χριστιανική διδασκαλία, τα λόγια του Θεού, τις εντολές, τους μακαριστούς.

Το κεντρικό σημείο είναι, στην πραγματικότητα, να τεθεί σε εφαρμογή. Υπάρχουν μόνο πραγματικοί Χριστιανοί: οι άνθρωποι που φορούν μακιγιάζ Χριστιανού δεν είναι  Χριστιανοί.. Και ξέρουμε τι συμβαίνει με ένα μακιγιάζ, όταν πηγαίνει αντιμετωπίσει τη βροχή, χωρίς ομπρέλα: όλα καταρρέουν και  καταλήγουν στο έδαφος »- είπε ο Πάπας.

"Η Εκκλησία να στηρίζεται στον βράχο"

«Εδώ είναι η σημασία της ίδρυσης του βράχου. Άλλωστε, έχουμε δει πολλούς χριστιανούς που καταρρέουν στους πρώτους πειρασμούς, δηλαδή στη βροχή. Και στην πραγματικότητα, όταν οι ποταμοί ξεχειλίζουν, όταν οι άνεμοι πνέουν – οι πειρασμοί και οι δοκιμασίες της ζωής – ένας χριστιανός της εμφάνισης πέφτει, επειδή δεν υπάρχει ουσία εκεί, δεν υπάρχει βράχος, δεν υπάρχει Χριστός.

Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχουν οι πολλοί άγιοι που έχουμε στον λαό του Θεού – όχι απαραίτητα στο επίσημο αγιολόγιο της Εκκλησίας, αλλά σίγουρα άγιοι! – Πολλοί άνδρες και γυναίκες που φέρνουν τη ζωή τους στο Χριστό, που τηρούν τις εντολές του Κυρίου, που ζουν έμπρακτα την αγάπη του Χριστού.Είναι πολλοί αυτοί!" – κατέληξε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ας προσευχόμαστε για να μάθουμε από τον Κύριο τον τρόπο της αγιότητας.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Από την απόλυτη μη βία του Ευαγγελίου, στη Θεολογία του δίκαιου πολέμου (του Σεβ. Ιωάννη)

Αγαπητοί αναγνώστες, Επειδή μερικά από τα κείμενα μου, κυρίως στην πρώτη περίοδο, ήταν εξαιρετικά μακροσκελή και αναλυτικά, έχω την εντύπωση πως πέρασαν απαρατήρητα. Αποφάσισα, λοιπόν,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 28 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου