ΤΟ « ΝΤΑΒΟΣ » ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ

ΤΟ « ΝΤΑΒΟΣ » ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ

Το Νταβός της Ελβετίας είναι διάσημο για τις ετήσιες συναντήσεις των των πλουσιοτέρων και ισχυροτέρων προσωπικοτήτων της ηπείρου μας. Ο Φραγκίσκος, ο οποίος έχει κληθεί και μιλήσει στη συγκεκριμένο Φόρουμ, τονίζοντας ότι μια διαφορετική οικονομική θεώρηση, προς όφελος των πολλών, είναι εφικτή, ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες ότι σκοπεύει να συγκαλέσει στην Ασσίζη, 26-28 Μαρτίου 2020, μια διεθνή συνάντηση νέων επιστημόνων και επιχειρηματιών, με σκοπό να ακουσθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες.
Η πρωτοβουλία αυτή “ The Economy of Francesco” όπως έγινε ευρύτερα γνωστή, συντονίζεται από τον “Οργανισμό για την Ολοκληρωμένη Ανθρώπινη Ανάπτυξη” και έχει ήδη 3.300 αιτήσεις συμμετοχής από νέους κάτω από 35 ετών, από 130 χώρες, γι αυτό και ήδη τιτλοφορείται και ως το “Νταβός” του Πάπα. Υπάρχουν σύνεδροι μόλις 12 ετών από τη Σλοβακία και την Ταυλάνδη !
ΟΙ γυναίκες ξεπερνούν το 40% των συμμετοχών. Οι χώρες με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση είναι Ιταλία, Βραζιλία, ΗΠΑ. Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Μεξικό, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία.
 Η Ασσίζη προβλέπεται να χωρισθεί σε 12 θεματικά “χωριά” : Εργασία και Φροντίδα – Γυναίκα και μάνατζμεντ – οικονομία και ανθρωπότητα – γεωργία και δικαιοσύνη – ενέργεια και φτώχεια – κέρδος και κλήση – πολιτικές για την ευτυχία – – το διοξείδιο της ανισότητας – επιχειρήσεις και ειρήνη – “η οικονομία είναι γυναίκα” – οι επιχειρήσεις σε μεταβατικό στάδιο – η ζωή και οι τρόποι ζωής
 Ο Eπίσκοπος της Ασσίζης Domemico Sorentino θεωρεί ότι ο ορίζοντας ερμηνείας της όλης προσπάθειας είναι ο ίδιος ο Αγιος Φραγκίσκος, στην πόλη του οποίου διεξάγεται : αντί οικονομία του εγωισμού οικονομία της προσφοράς.
Η Ασσίζη, από επίκεντρο της ειρήνης και του διαλόγου των θρησκειών, επί Ιωάννη – Παύλου Β΄ σε επίκεντρο της νέας οικονομίας, για τις γενιές του αύριο. Να ακουσθούν ιδέες και πρακτικές που μπορούν να βοηθήσουν μια πιο δίκαιη οικονομική προσέγγιση και να υπογραφεί μαι “συμφωνία” μεταξύ Πάπα και νέων που θα προωθεί την οικονομία της αδελφοσύνης κα ιτης ισότητας.
Στη Συνάντηση θα παρέμβουν κάτοχοι βραβείων Νόμπελ και διάσημοι προσκεκλημένοι από το χώρο της οικονομίας ενώ οι νέοι θα έχουν δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων μεταξύ τους αλλά και με εμπειρογνώμονες διαφόρων ειδικοτήτων
“ Δεν αναμένουμε ν` αλλάξουμε την οικονομίας σε λίγες μέρες αλλά να ξεκινήσουμε μια διαδικασία. Κάνουμε ότι μπορούμε για να έχουν οι νέοι μια δυνατή εμπειρία. Οι ανταλλαγές θα επιτρέψουν την παραγωγή προτάσεων σε θέματα οικονομίας “ δήλωσε στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του Βατικανού ο επιστημονικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής Lugino Bruni.

Πληροφόρηση από Vatican Insider της εφημερίδας La Stampa και πρακτορείο Zenit
Φωτογραφία από Vatican News

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου