Η Cristiane Murray διορίστηκε Υποδιευθύ-ντρια του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας

Η Cristiane Murray διορίστηκε Υποδιευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας

Γεννήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, είναι παντρεμένη και , έχει δύο παι-διά. Εργάστηκε στο ραδιόφωνο του Βατικανού από το 1995. Από τον Α-πρίλιο του 2018 συνεργάζεται στην προετοιμασία της Συνόδου για το Αμαζόνιο
Ο Πάπας Φραγκίσκος διόρισε την Δρ Cristiane Murray αναπληρωτή διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας. Θα συνεργάζεται με τον Matteo Bruni ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντού του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας στις 22 Ιουλίου 2019.
Η Cristiane Murray αποφοίτησε από το Πανεπιστημιακό Καθολικό Πανεπιστήμιο του Ρίο. Εντάχθηκε στο Ραδιόφωνο του Βατικανού το 1995 και από τότε είναι μέλος της βραζιλιάνικης ομάδας που μεταδίδει καθημερινά προγράμματα σε όλη τη χώρα και φροντίζει για την πύλη ειδήσεων του Βατικανό στα πορτογαλικά, το Facebook, το Twitter, το Instagram και το Youtube.

Τα τελευταία 10 χρόνια έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη δέσμευση της Εκκλησίας στον Αμαζόνιο. Συμμετείχε ως ανταποκρίτρια σε πολλά ποντιφικά ταξίδια και τον Απρίλιο του 2018 άρχισε να συνεργάζεται με τη Γενική Γραμματεία της Συνόδου των Επισκόπων για την προετοιμασία της επόμενης συνοδικής συνέλευσης για την περιοχή του Παν-Αμαζονίου (6-27 Οκτωβρίου 2019). Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά, και μιλάει άπταιστα αγγλικά, ισπανικά και γαλλικά.

Ευχαριστίες στον Πάπα και εξ ονόματος των γυναικών
"Δέχτηκα αυτή την ονομασία με συγκίνηση – είπε ο Cristiane Murray – Για τους δημοσιογράφους και τους συναδέλφους του Τμήματος Επικοι-νωνίας, είναι μια μεγάλη αναγνώριση της καθημερινής μας δουλειάς για να φέρουμε το Ευαγγέλιο στον κόσμο, το μήνυμα του Πάπα και της Εκκλησίας. ευχαριστώ τον Πρόεδρο Πάολο Ρουφίνι, τον Εκτελεστικό Διευθυντή Andrea Tornielli και τη Γενική Γραμματεία της Συνόδου των Επισκόπων με επικεφαλής τον Καρδινάλιο Λορέντζο Μπαλντισέρι με τον οποίο Εργάζομαι εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο για την προετοιμασία της συνέλευσης συναθροίσεων για τον Αμαζόνιο και εγγυώμαι τη δέσμευσή μου και τον ενθουσιασμό μου για τον Διευθυντή Matteo Bruni και για όλη την ομάδα του Τύπου στην υπηρεσία της Αγίας Έδρας ».

Ruffini: δημιουργήστε μια ομάδα που να μιλά τη γλώσσα του ακροατή
"Με το διορισμό του κ. Cristiane Murray ως Αναπληρωτή Διευθυντή του Γραφείου Τύπου από τον Άγιο Πατέρα – επιβεβαιώνει ο επί κεφαλής του τμήματος επικοινωνίας Paolo Ruffini – ο ορισμός της συνόδου κορυφής μιας βασικής δομής του τμήματος επικοινωνίας ολοκληρώνεται. Η επιλογή μιας γυναίκας με ρίζες στη Βραζιλία και μια ανοιχτή ματιά στον κόσμο μαρτυρά την επιθυμία να οικοδομήσουμε μια ομάδα που να μπορεί να μιλήσει τη γλώσσα εκείνων που μας ακούν. Είμαι βέβαιος ότι η Cristiane, που έχει εργαστεί στα μέσα του Βατικανού για τόσα χρόνια, και της οποίας ο επαγγελματισμός και η ανθρωπιά έχουν πάντα εκτιμηθεί, θα δώσουν μια θεμελιώδη συνεισφορά της νοημοσύνης, της ευαισθησίας, της μνήμης και του έργου στην υπηρεσία που όλοι προσπαθούμε να προσφέρουμε στην Εκκλησία ».

Οι καλύτερες ευχές του Matteo Bruni
"Η αίθουσα Τύπου – δήλωσε ο σκηνοθέτης Matteo Bruni – χαιρετίζει με ευγνωμοσύνη τον διορισμό του κ. Cristiane Murray ως Υποδιευθύντριας του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας. Είμαι βέβαιος ότι ο επαγγελματισμός του και η εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια των ετών υπηρεσίας στην Εκκλησία και στην Αγία Έδρα θα είναι εξαιρετικά πολύτιμες σε αυτή τη νέα θέση. Ακόμα και εξ ονόματος του προσωπικού του Τύπου, απευθύνω θερμή υποδοχή και καλύτερες ευχές για καλή δουλειά ».

Ο Tornielli: για άλλη μια φορά αναγνώρισε έναν εσωτερικό επαγγελματισμό
"Είμαι ευγνώμων στον Άγιο Πατέρα – δηλώνει ο διευθυντής ο Ανδρέας Τορνιέλι – διότι επέλεξε την Βραζιλιάνα συνάδελφό μου Cristiane Murray για την αντιπροεδρία του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας. Ο Cristiane υπήρξε μέχρι σήμερα πηγή για τoν Ραδιοφωνικό Σταθμό του Βατικανού και τις Ειδήσεις του Βατικανού και εκτιμάται επίσης από τη Γραμ-ματεία της Συνόδου των Επισκόπων, στην οποία έχει υπηρετήσει περισσότερο από ένα χρόνο, συνεργαζόμενη στην προετοιμασία της Συνόδου για την περιοχή του Παναμαζονίου, και για άλλη μια φορά ο εσωτερικός επαγγελματισμός αναγνωρίζεται στα μέσα ενημέρωσης του Βατικανού και είμαι βέβαιος ότι η αρμοδιότητα της Cristiane θα είναι ανεκτίμητο για το έργο του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 9–10.12.2023

Οικισμός Ενορία  9-10 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Παρασκευή  8 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου