Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ

Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ

«Το Άγιο Πνεύμα που θα σας στείλω, θα σας διδάξει τα πάντα και θα σας θυμίσει, όλα όσα σας έχω πει (Ιωαν. 14, 26).
Τι σημαίνει «το Άγιο Πνεύμα θα σας θυμίσει τα λόγια του Χριστού; Σημαίνει, όταν βλέπουμε τα έργα του Χριστού, τα Μυστήρια, που μελετάμε και εμβαθύνουμε δε μας εντυπωσιάζουν. Έρχονται όμως στιγμές που παίρνουν μια άλλη διάσταση, πνευματική, που πριν δεν είχαμε πειραματισθεί.
Είναι μια ακτίνα φωτός που το Άγιο Πνεύμα ρίχνει στο βάθος της καρδιάς μας. Αυτή η στιγμιαία αποκάλυψη, μας ανοίγει μια πηγή ζωής, που μέχρι τώρα δεν είχαμε συναντήσει. Ένας νέος ορίζοντας πιο ευρύς ανοίγεται στα μάτια της ψυχής μας. Είναι ένας κρυμμένος θησαυρός που το Άγιο Πνεύμα μας παρουσιάζει. Ο Θείος Λόγος, το Άγιο Πνεύμα, που η λειτουργία ονομάζει «δάκτυλος του Θεού», τη λατρεύει και τη σφραγίζει μέσα μας. Εκεί μένει κρυμμένη και μετατρέπεται σε φως και δύναμη της χριστιανικής μας δράσης, ατομική Πεντηκοστή.
Αν η ψυχή μας είναι ταπεινή και δεκτική, αυτός ο Λόγος εκτελεί το έργο του σιωπηλά, αλλά γόνιμα! Ο καρπός, το αποτέλεσμα, θα φανεί με το πέρασμα του χρόνου. Το «Πνεύμα του Θεού» μεταχειρίζεται τα ανθρώπινα διαστήματα, για να κατασκευάσει, την καινούρια διαμονή, την ατομική Πεντηκοστή που όλοι μας έχουμε ανάγκη, ειδικά στις μέρες που ζούμε!

π. Μάρκος Βιδάλης 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

27η Κυριακή του Έτους, Γ

  27η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Εσθ 4, 17γ) Τα πάντα, Κύριε, είναι υποταγμένα σ’ εσένα, και κανείς δεν μπορεί

Πρόγραμμα Ενοριών 1-2/10/2022

   Οικισμός Ενορία 1–2 Οκτωβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου