Η ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΝΟΥ

Η ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΝΟΥ

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 μέσα στους παραδεισένιους χώρους του κήπου της πρώην Μονής και Σχολής των Ουρσουλινών στα Λουτρά της Τήνου συναντήθηκαν  η απλότητα και η λαμπρότητα. Πανηγύρισαν  δύο παρεκκλήσια στους κήπους της πρώην Μονής και Σχολής Ουρσουλινών. Το παρεκκλήσιο της Αγίας Θηρεσίας και το Παρεκκλήσιο του Αγίου Μιχαήλ.

Η όλη Ιεροτελεστία ξεκίνησε από το χαριτωμένη εκκλησάκι της Αγίου Θηρεσίας όπου ο Αρχιεπίσκοπος διάβασε μία δέηση προς την Αγία Θηρεσία και δόθηκε η δυνατότητα ασπασμού της εικόνας της και των ιερών λειψάνων της στους πολλούς ευλαβείς της Αγίας στους πολλούς ευλαβείς που είχαν κατακλύσει τον μικρό χώρο που βρίσκεται έξω το ναΐσκο.

Στη συνέχεια  σχηματίστηκε πομπή προς το Παρεκκλήσιο του Κοιμητηρίου των Ουρσουλινών Μοναχών στην Τήνο και είναι αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ

Εκεί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία συμμετείχαν  όλοι οι παρόντες και κάλυψαν με τον καλύτερο τρόπο όλα τα μέρη της Θείας Λειτουργίας που ανήκουν στους λαϊκούς όταν συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία.

Στο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην Αγία Θηρεσία και στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, αλλά και στις κεκοιμημένες Μοναχές των οπίων θα σώματα αναπαύονται δίπλα, στο κοιμητήριο της Μονής. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην έλλειψη ιερατικών και μοναχικών κλήσεων και ζήτησε από τους παρόντες πιστούς να μην παύουν να ζητούν στον Κύριο νέους μοναχούς και μοναχές.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας η Αδελφή Θηρεσία πρόσφερε σε όλους τους  παρόντες ένα μικρό ενθύμιο της πανήγυρης, κάτι που ποτέ δεν παραλείπει όταν η ίδια είναι υπεύθυνη για κάποια πανήγυρη, όπως των παρεκκλησίων  που ανήκαν κάποτε στις Ουρσουλίνες Μοναχές στην Τήνο. Αυτή τη φορά πρόσφερε ένα μικρό κουτί μέσα στο οποίο υπήρχαν φράσεις από τη ζωή της Αγίας Θηρεσίας και ροδοπέταλα , για να μας υπενθυμίζουν αυτό είχε υποσχεθεί η ίδια η Αγία ότι όταν φθάσει στον ουρανό θα ρίξει πάνω στη μια βροχή χαρίτων σαν ροδοπέταλα.

Στη διπλή πανήγυρη ήταν παρούσες και  οι δύο εναπομείνασες Ελληνίδες Ουρσουλίνες Μοναχές : αδ. Θηρεσία και αδελφή Αγνή.

Όταν ολοκληρώθηκε η όλη ιεροτελεστία οι προσκυνητές συναντήθηκαν  στο προαύλιο της πρώην Μονής και Σχολής Ουρσουλινών και μοιράστηκαν  εδέσματα τα οποία είχε φροντίσει η μοναχική κοινότητα των Ουρσουλινών Μοναχών της Τήνου αλλά και  οι παρόντες που έφεραν δικά τους και τα έθεσαν στη διάθεση όλων.

Όλα γύρω από τα δύο αυτά παρεκκλήσια ήταν γιορτινά χάρη στην φροντίδα των δύο φυλάκων του κτηριακού συγκροτήματος που τώρα ανήκει στην Αρχιεπισκοπή μας: τον κ. Γιάννη Κορίνθιο και τον κ. Μάνθο Δελατόλα.

Όλα έγιναν μέσα σε μια απλή και φιλική ατμόσφαιρα που ταίριαζε απόλυτα στον τρόπο της ζωής; Της Αγίας Θηρεσίας του Βρέφους Ιησού και ταυτόχρονα στο μεγαλείο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου