Η αγιοσύνη είναι ένα νεαρό λουλούδι

Η αγιοσύνη είναι ένα νεαρό λουλούδι

Ένα χρόνο μετά τη Σύνοδο των νέων, οι νέοι κάνουν τον απολογισμό τους με τη αποστολική παραίνεση του Cristus Vivit.
Ο Πάπας φέρνει παραδείγματα αγίων νέων, όπως Φραγκίσκος της Ασίζης, Giovana d Arco, Kateri Tekakwitha, Giorgio Frascati, , Chiara Badano , Chiara Van Voorst από τις Κάτω Χώρες.

Λέει λοιπόν ο Πάπας

Αγαπητοί νέοι…Άγιοι!!

Η καρδιά της Εκκλησίας είναι φτιαγμένη από νέους Άγιους. Πολλοί από τους οποίους έφθασαν μέχρι το μαρτύριο για να δώσουν μαρτυρία της αγάπης τους για το Χριστό!!!Αυτοί οι νέοι ήταν Προφήτες!!!
Με την αγιότητα των νέων η Εκκλησία ανανεώνει την ιεραποστολική της δυναμικότητα
Ήδη από τους πρώτους αιώνες έχουμε πολλούς νέου αγίους, π. χ. ο Άγιος Σεβαστιανός νέος αξιωματικός, έδωνε μαρτυρία για τον Ιησού και επιθυμούσε να φέρει στον Ιησού τους συναδέλφους του. και εξαιτίας αυτό τον σκότωσαν με τόξα.
Ο Αγ, Φραγκίσκος της Ασίζης, νέος θέλησε να μοιάζει με τον φτωχό Ιησού. Αρνήθηκε…εγκατέλειψε τα πάντα . από αγάπη του Ιησού.
Η Αγ Ιωάννα της Arc., γεννημένη το 1412, για την αλήθεια και για τον Ιησού πέθανε στη φωτιά
Ο Μακάριος Andrew Phu Yen νέος από το Βιετνάμ, τον 17ο αιώνα, κατηχητής, στη φυλακή πέθανε προφέροντας το όνομα του Ιησού.
Την ίδια εποχή η Βόρειο Αμερικανή Αγ Kateri Tekakwita, καταδιωκόμενη διασχίζει το δάσος και πεθαίνοντας αναφωνεί « Ιησού σε αγαπώ»
Ο Αγ Δομίνικος Σάβιο αφιέρωνε στη Παναγία όλα τα βάσανά του και όταν ο Αγ Ιωάννης Μπόσκο του είπε ότι η αγιότητα θέλει ανθρώπους χαρούμενους, θέλησε να μεταδώσει αυτή τη χαρά σε όλους τους γύρο του.. πέθανε το 1857 λέγοντας «τι θαυμάσια πράγματα βλέπβ»!!!
Η Αγία Θηρεσία του Βρέφους Ιησού στ 15 εισέρχεται στο Κάρμηλο. Και με ταπεινότητα και την τήρηση μικρών πραγμάτων, αλλά με αγάπη για τον Ιησού, φθάνει στην Αγιοσύνη.
Ο μακάριος Ceferino Namuncura, από την Αργεντινή, εισέρχεται στους Σαλεσανούς με μεγάλη επιθυμία να κηρύξει τον Ιησού στους ιθαγενείς, πέθανε το 1905.
Ο Μακάριος Bakanza λαϊκός από το Κονγκό και κατηχητής όταν το βασάνιζαν εκείνος όπως ο Ιησούς συγχωρούσε τους βασανιστές του!!!
Ο Μακάριος Marcel Callo, νέος από τη Γαλλία, που πέθανε το 1945 σε στρατόπεδο στην Αυστρία έδινε θάρρος με την πίστη στον Ιησού.
Ο Μακάριος Pier Giorgio Frassati (1925),ανταπέδιδε την αγάπη του Ιησού με τις επισκέψεις του στους αρρώστους και τους φτωχούς
Η Μακάρια Chiara Badano, πέθανε το 1990 πλήρη ενωμένη με τον Ιησού και ακτινοβολούσα από χαρά για τον Ιησού.
Και πόσοι άλλοι νέοι μέσα στη απλότητα έζησαν το Ευαγγέλιο, δίνοντας χριστιανική μαρτυρία . με θάρρος μην υπολογίζοντας την ζωή τους.

Π.α.φ
     

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου