”Η Αγία Καικιλία είναι μια Αγία που ”ενώνει” δύο Εκκλησίες”

''Η Αγία Καικιλία είναι μια Αγία που ''ενώνει'' δύο Εκκλησίες''

Τριήμερη πολιτιστική – επιμορφωτική επίσκεψη στη Ρώμη και το Βατικανό πραγματοποιούν από σήμερα, Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, στελέχη της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Κέντρου Στηριξης Οικογένειας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (ΚΕΣΟ).

Επικεφαλής της επισκέψεως είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, και η διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη.

Κατά την πρώτη μέρα επισκέφτηκαν το ναό της Αγίας Μάρτυρος Καικιλίας στο προάστειο Trastevere της Ρώμης, όπου και τους υποδέχτηκε η Ηγουμένη της Μονής αδερφή Μαρία – Ιωάννα.

Ο Θεοφιλέστατος προσέφερε ως ένδειξη σεβασμού, θυμίαμα καθώς και την Ιταλική έκδοση του Βιβλίου "San Pio" – Ιερομάρτυς Άγιος Πίος, Επίσκοπος Ρώμης.

"Με μεγάλη ευλάβεια επισκεπτόμαστε σήμερα το Ναό της Άγιος Μάρτυρος Καικίλιας, της προστάτιδας της εκκλησιαστικής μουσικής τέχνης" – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Φαναρίου.

Επίσης ο κ. Αγαθάγγελος τόνισε: "Είναι χαρά μας που βρισκόμαστε σ' αυτόν τον τόσο ωραίο ναό, στον οποίο και φυλάσσεται το λείψανο της Αγίας. Η Αγία Καικιλία είναι μια Αγία η οποία "ενώνει" τις 2 Εκκλησίες, Ορθόδοξη και Καθολική".

Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του ναού, το τόπο του μαρτυρίου, καθώς και την κρύπτη της Αγίας.

Φτάνοντας στην κρύπτη όπου φυλάσσεται το άφθαρτο σκήνωμα της Μάρτυρος Καικιλίας, ο Θεοφιλέστος και τα μέλη της συνοδείας έψαλαν το απολυτίκιο της Αγίας.

Αμέσως μετά την ξενάγηση η Ηγουμένη, ευχαρίστησε την Αντιπροσωπεία χαρίζοντας σε όλους το ασημένιο φυλακτό της Αγίας, ενώ στο Θεοφιλέστατο το βιβλίο με την βιογραφία της Αγίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μαρμάρινη πλάκα με την οποία οι δήμιοι πλάκωσαν ζωντανή την Αγία για να πεθάνει από ασφυξία, σήμερα χρησιμοποιείται ως το κεντρικό μάρμαρο της Αγίας Τραπέζης ενώ το δεύτερο παρεκκλήσιο στο δεξιό κλίτος της Βασιλικής είναι το δωμάτιο στο οποίο καταδικάστηκε σε θάνατο η Αγία.

Τέλος να αναφέρουμε ότι στην αποστολή συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΣΟ, κα κα Ευγενία Τσουμάνη, κα Έφη Μπέκου – Μπαλντά, κα Μαρία Τάταρη, κα Μάρθα Σαμαρά, κα Σοφία Πέππα και ο Πρωτ. π. Λάμπρος Ξεσφύγγης.

Πηγή: Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 1-13) Και

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου