Η Αγάπη που κινεί τον ήλιο και τα άλλα αστέρια

Η Αγάπη που κινεί τον ήλιο και τα άλλα αστέρια 


Ο Ήλιος είναι μια τεράστια σφαίρα φωτιάς που καίγεται και που ακριβώς λόγω της φωτιάς, στέλνει ακτίνες φωτός και θερμότητας πάνω σε ολόκληρη τη Γη, πάνω σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς διάκριση. Και κάθε θερμαινόμενο αντικείμενο, χρησιμεύει για να ζεστάνει άλλα πράγματα.

Η αγάπη του Θεού είναι ο πυρήνας της αλληλεγγύης που είναι ο ίδιος ο Θεός και η αλληλεγγύη έχει εγχυθεί μέσα στις καρδιές μας. “Το καλό διαχέεται από μόνο του”: Η αγάπη δεν μπορεί να μην αγαπά.

Αυτή η αγάπη φτάνει στο Σύμπαν, «κινεί τον Ήλιο και τα άλλα αστέρια», θερμαίνει κάθε άνθρωπο, και κάθε άνθρωπος που έχει θερμανθεί από την αγάπη του Θεού δεν μπορεί παρά να ζεστάνει με τη σειρά του τους άλλους ανθρώπους: είναι η αδελφική αλληλεγγύη.

Η αγάπη προς τους αδελφούς έχει την προέλευσή της και τις ρίζες της στην αγάπη του Θεού, στην εντολή του Θεού: «αγαπάτε ο ένας τον άλλο όπως εγώ σας αγαπώ, αγαπάτε αλλήλους επειδή και εγώ σας αγάπησα».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ωράριο Λειτουργιών

   Οικισμός Ενορία 9–10 Ιουλίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Εννεαήμερο Ιεράς Καρδίας (5η Ημέρα)

  ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΝΕΑΗΜΕΡΟΥ –Εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. –Αμήν. 1.Πράξη συντριβής: Αμάρτησα, Θεέ μου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου