Ενορία Μητροπόλεως: ολοκλήρωση του μήνα της Παναγίας

Ενορία Μητροπόλεως: ολοκλήρωση του μήνα της Παναγίας


Την Τετάρτη 31-05-2017 ολοκληρώσαμε στην Ενορία μας την καθιερωμένη απαγγελία του Αγίου Ροδαρίου – ενόψει του τέλους του μήνα της Παναγίας- με μια τελετή στο Μητροπολιτικό Ναό παρευρισκόμενου και του Σεβασμιοτάτου, ως ελάχιστη ένδειξη βαθειάς ευλάβειας προς την Παναγία και της λατρείας μας προς τον Θεό Πατέρα.

Μελετώντας καθημερινώς τα μυστήρια του Ροδαρίου, όλη η ζωή του Χριστού περνά μπροστά από τα μάτια μας και μας βοήθα να εμβαθύνουμε αυτή και τις αλήθειες και τα γεγονότα της πίστης μας, έτσι ώστε να ανυψώσουμε την ψυχή μας προς τον ουρανό σταδιακά και σταθερά.

Όπως ακριβώς όταν περπατάμε σ’ έναν δρόμο που ελίσσεται ώστε να γίνεται το ανέβασμα σ’ αυτόν ευκολότερο.

Έτσι τα χαροποιά μυστήρια της νηπιακής ζωής του Σωτήρες συνεχίζονται με τα φωτεινά της ενήλικης ζωής του και δράσης του που οδηγούν στο πάθος του και το πάθος του στον ουρανό.

Ας ελπίσουμε ότι με τη συμμετοχή μας αυτή στην προσευχή του Αγίου Ροδαρίου τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, μελετώνται τα μυστήρια της πίστης μας και με τις πρεσβείες της Θεοτόκου θα καλλιεργείται σε όλους μας η αρετή της ταπεινότητας, της εμπιστοσύνης, της υπομονής και πάνω απ’ όλα της αγάπης.

Και μην ξεχνάμε «όποιος προσεύχεται στην Παναγία με την προσευχή του Αγίου Ροδαρίου δεν μπορεί να τον αγγίξει ο σατανάς».

Η Παναγία βοήθεια και μεσίτρια  για όλους μας.

Φανή Δάσκου

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου