ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Απουσίασα πολύ καιρό από το χωριό μου. Περνώντας από την κεντρική πλατεία αντιλήφτηκα  ότι, έλειπε το φως. Έχει διακοπή ρεύματος,  μου είπαν,  εξ αιτίας μιας ισχυρής καταιγίδας.

Φθάνω στο σπίτι μου  και βρίσκω κόσμο που γιόρταζε, φίλοι, συγγενείς αλλά και άγνωστα πρόσωπα.  Μετά τους σχετικούς χαιρετισμούς και τα καλωσορίσματα, από τις πρώτες λέξεις που άκουσα κατάλαβαν ότι, δεν ήξερα τίποτε για τη «γιορτή των χρωμάτων», που όλη την ημέρα  διασκέδαζε χιλιάδες πρόσωπα  που έφθαναν  από τα γειτονικά χωριά.

Κάτι το εντυπωσιακό – μου επαναλάμβανε ο Πέτρος – θα έπρεπε να είσαι και εσύ εδώ ,  μια θαυμάσια ποικιλία χρωμάτων ενωμένα  με πολύ γούστο. Να έβλεπες  πόσο έντονη ήταν η λεπτότητα  κάθε  ξεχωριστού χρώματος!

Είναι χάρμα οφθαλμού, να ρίχνεις μια γενική ματιά πάνω σ’ αυτή την αρμονία  του συνόλου , νομίζεις  ότι ακούς μουσική  που  από μια νότα ξετυλίγεται  ένας ωκεανός από νότες.

Ένας από τους παρόντες για να υπογραμμίσει αυτό που όλοι είχαν δοκιμάσει, φωνάζει: ίσως  στον Παράδεισο  θα υπάρχει η χαρά να απολαμβάνεις  ένα παρόμοιο θέαμα, να γεύεσαι  μία παρόμοια σιωπηρή συμφωνία.

Μπροστά σε τέτοιες εκφράσεις θαυμασμού έμεινα απορημένος και σκέφτηκα: Μα εγώ λίγο πριν είχε περάσει από την κεντρική πλατεία  και δεν είχα δει  τίποτε.  Παντούσκοτάδι.  Δεν παρατήρησα κανένα χρώμα. Πριν όμως νυχτώσει ήθελα να διαπιστώσω κάτι από αυτή την ομορφιά  για την οποία όλοι μου μιλούσαν.

Ο Παύλος μου προμήθευσε ένα ισχυρό προβολέα με μπαταρία. «Πάμε μαζί στην πλατεία – μου λέει – κατεύθυνε τον προβολέα πρώτα  στα εκθέματα της έκθεσης  και μετά  διεύρυνε πανοραμικά τη δέσμη του φωτός  για να αγκαλιάσει το σύνολο. «Τι θέαμα! Τι γιορτή χρωμάτων! Πράγματι μια συμφωνία! Ένα μεγαλείο» Επαναλάμβανα στον εαυτό μου  όλο και με περισσότερο ενθουσιασμό.

Είχα  περάσει από την πλατεία και δεν είχα δει τίποτε. Έλειπε το φως. Τα χρώματα υπήρχαν, η ομορφιά επίσης. Χωρίς το φως  δεν αναδεικνυόταν, δεν μπορούσες  να τα απολαύσεις. Σαν να μην υπήρχαν. Πράγματι μόνο το φως  σε κάνει να βλέπεις και να θαυμάζεις.

Η αγάπη είναι το φως που μπορείς να φέρεις  σε κάθε πρόσωπο. Η αγάπη σου  σε όποιον συναντάς  είναι το φως που  αναδεικνύει  την ομορφιά του.  Φωτισμένος από την αγάπη σου ο καθένας  θα σου αποκαλύψει, θα σου δωρίσει  τη χαρά  και την ομορφιά  που ο Θεός  του έδωσε για σένα.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου