«Για τον Θεό κανείς δεν είναι ξένος»

«Για τον Θεό κανείς δεν είναι ξένος»

“Ούτως έσονται οι έσχατοι πρώτοι και οι πρώτοι έσχατοι”: ειδική λειτουργία για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αλλά και για τους διασώστες τους, τέλεσε ο πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό. Το μήνυμα του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναγκαστικά έχει πολιτικό αντίκτυπο στη Ρώμη της συγκυβέρνησης Λέγκας – Πεντάστερων, και για αυτόν τον λόγο το προέβαλε ο ιταλικός Τύπος και το μετέδωσε το πρακτορείο ΑNSA.

Είπε ο πάπας: «Για τον Θεό κανείς δεν είναι ξένος ή αποκλεισμένος. Οι μετανάστες είναι άνθρωποι και όχι κοινωνικό ζήτημα. Ας τους βοηθήσουμε, κανένας δεν γίνεται να τους εξαφανίσει». Μία Κονγκολέζα μετανάστρια που πήγε στον Άγιο Πέτρο του Βατικανού δήλωσε ότι πρώτη φορά στη ζωή της αισθάνθηκε ότι είναι αγαπητή, γράφει η εφημερίδα Repubblica. Και συνεχίζει με οίστρο: «Τα πράσινα άμφια του ποντίφικα συμβόλιζαν την ελπίδα, τα μαύρα ρούχα της χορωδίας τον πόνο του περιπετειώδους ταξιδιού των προσφύγων προς την Ευρώπη, και τις ζωές που χάθηκαν στη θάλασσα».

Ο πάπας Φραγκίσκος έστειλε το μήνυμά του προς κάθε ενδιαφερόμενο να ακούσει: «Η Εκκλησία είναι με τη μεριά των εσχάτων» είπε, έτσι μόλις τελείωσε η λειτουργία χαιρέτισε έναν προς έναν τους μετανάστες που πήγαν στον ναό, χαϊδεύοντας τα κεφάλια των παιδιών τους. Το τελευταίο ταξίδι του πάπα στη Λαμπεντούζα -δηλαδή στο νησί νοτίως της Σικελίας που συμβολίζει τη μεταναστευτική ροή από την Αφρική προς την Ιταλία- έγινε πριν από έξι έτη. «Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από το 2013» σημειώνει η Repubblica. «Η Μεσόγειος εξακολουθεί να είναι ο τάφος πολλών ανθρώπων που διαφεύγουν από τον πόλεμο, αλλά η ιταλική πολιτική εγείρει τείχη, προκαλώντας το μίσος. Ο πάπας το γνωρίζει αυτό, και στη σύντομη ομιλία του υπενθύμισε σε όλους ότι οι μετανάστες είναι άνθρωποι, σύμβολα της απόρριψης στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία». Η εφημερίδα υπογραμμίζει τις ευχαριστίες του πάπα Φραγκίσκου στους παλαιότερους μετανάστες οι οποίοι βοηθούν τους καινούργιους που καταφθάνουν στην Ιταλία. Πηγή:

 Πηγή: Protagon.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου