Για τον Πάπα, ένας «ειδικός» σταυρός

Για τον Πάπα, ένας «ειδικός» σταυρός


«Ο Ιησούς έρχεται, ξέρει τι σημαίνει η δουλειά, μας καταλαβαίνει καλά. Μας καταλαβαίνει πολύ καλά». Με αυτά τα λόγια ο Πάπας Φραγκίσκος άνοιξε την ομιλία της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, για τους εργαζόμενους στο βιομηχανικό κέντρο του Βατικανού, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με χαρά και με την ευκαιρία της επισκέψεώς του, του δώρισαν έναν σταυρό, φτιαγμένο από τα υλικά που συνήθως χρησιμοποιούν κατά την εργασία τους,.

Οι λεπτομέρειες από την επίσκεψη του Πάπα η οποία διήρκεσε σχεδόν μιάμιση ώρα, κοινοποιήθηκαν από την έντυπη έκδοση του Osservatore Romano του Σαββάτου 8 Ιουλίου 2017.

Κάθε μέρος του σταυρού, που δωρίστηκε από τον διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών εκ μέρους όλων, σχεδιάστηκε και από ένα διαφορετικό τμήμα: η βάση από τους ξυλουργούς, ο κύριος κορμός από τους ηλεκτρολόγους, οι δύο βραχίονες και το μπουλόνι στο επάνω μέρος από τους υδραυλικούς και τέλος ο Εσταυρωμένος Χριστός έγινε από σίδηρο σφυρηλατημένο από τους σιδηρουργούς.

Ο Φραγκίσκος, ο οποίος έφτασε με το αυτοκίνητο, έγινε δεκτός, από τους εργαζόμενους, τους εργάτες, τους υπαλλήλους και τους υπευθύνους των τεχνικών υπηρεσιών οι οποίοι φορούσαν τη στολή εργασίας τους, σε ένα υπόστεγο, ανάμεσα σε εργαλεία και μηχανήματα, που για την περίσταση είχε μετατραπεί, χάρη στη συμβολή των αδελφών Φραγκισκανίδων ιεραποστόλων της Μαρίας, σε ένα κεντρικό κλίτος κατάλληλα διακοσμημένο για την Τέλεση της Θείας Ευχαριστίας, κατά την οποία ο Πάπας έδωσε αυτοπροσώπως την θεία Κοινωνία στους συμμετέχοντες και συλλειτούργησε με τον πατέρα Rafael Garcia dela Serrana Villa lobos, διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών, και με τον Bruno Silvestrini από τους αδελφούς του αγίου Αυγουστίνου, ενοριακό ιερέα της Αγίας Άννας.

Κατά την προσευχή τους οι πιστοί παρακάλεσαν για τον Πάπα, τους επισκόπους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, και για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να κερδίζουν μια δίκαιη αμοιβή και να μη τους κάνουν σκλάβους.

Η χορωδία, αποτελούμενη πάντα από ένα μέρος εργαζόμενων, έκανε ένα αφιέρωμα στον Φραγκίσκο

Στον Πάπα, ο οποίος συνομίλησε με όλους, πίνοντας επίσης και ένα καφέ με τους παρόντες πριν ολοκληρώσει την επίσκεψή του, αφιερώθηκε από την χορωδία των εργαζόμενων, το τραγούδι του σύγχρονου αργεντινού τραγουδιστή Fito Páez, “Yo vengo a ofrecer mi corazón” («έρχομαι για να  προσφέρω την καρδιά μου»). 

Επιπλέον, ο Επίσκοπος της Ρώμης υπενθύμισε, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, όπως είχε κάνει και κατά την ομιλία του, το πένθος που έπληξε τον Sandro Mariotti, τον οικιακό του βοηθό, για την ξαφνική απώλεια του μπαμπά Luigi.

Ο Luigi ανήκε στην υπηρεσία του κτιρίου του Βατικανού και από καιρό σε καιρό εργαζόταν επίσης και στο διαμέρισμα του Ιωάννη Παύλου Β΄, υπενθυμίζει ο Φραγκίσκος, ο οποίος όταν τον βρήκε ένα βράδυ, να εξακολουθεί να εργάζεται, τον κάλεσε να επιστρέψει στο σπίτι του και στα τέσσερα παιδιά του επειδή, όπως είπε, «ένας πατέρας εκείνη την ώρα πρέπει να βρίσκεται με τα παιδιά του».

Μετάφραση:ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

15η Κυριακή του Έτους

15η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 17[16], 15                         Εγώ, Κύριε, μες στη δικαιοσύνη, θα δω το πρόσωπό Σου, θα χορτάσω

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ Σάββατο 13 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου