Για την κοίμηση του Μητροπολίτου Φθιώτιδος Νικολάου

Για την κοίμηση του Μητροπολίτου Φθιώτιδος Νικολάου

Πληροφορηθέντες  την αιφνίδια  κοίμηση του αγαπητού μας Αδελφού στην Αρχιεροσύνη, Μητροπολίτη Φθιώτιδος Κυρού Νικολάου, Η Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου συλλυπούμεθα  την Αδελφή Ορθόδοξη Εκκλησία για την πρόωρη στέρηση ενός Ιεράρχη της,  ο οποίος διακρινόταν για την αγάπη του προς την Εκκλησία και θυσιαζόταν για το  ποίμνιό του, το οποίο και του απέδιδε ίση αγάπη.

Ο Αείμνηστος Αδελφός μας δεν λησμονούσε  τη γενέτειρά  του, Νήσο Τήνο,  όπου κατά καιρούς ερχόταν για να ζητήσει,  ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου,  τη χάρη του Θεού Πατέρα και την ενέργεια Αγίου Πνεύματος, για να υπηρετεί πιστά και με ζήλο την Εκκλησία του Χριστού.

Οι Τήνιοι Χριστιανοί και των δύο δογμάτων, της μιας Πίστης του Χριστού, ενώνουμε την προσευχή μας και δεόμεθα του Κυρίου να τάξει αυτόν  εν χώρα ζώντων.

Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστε και αλησμόνητε Αδελφέ Νικόλαε.
 

+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  9 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός

20η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ  Κύκλος Γ΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 84 [83], 10-11) Κοίταξε, Θεέ, υπερασπιστή μας, στρέψε το βλέμμα σου στο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου