ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΙΜΑ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ Ή ΟΧΙ;

7

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΙΜΑ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ Ή ΟΧΙ;

Αυτή την ερώτηση μου έκαναν και απάντησα αμέσως και χωρίς κανένα δισταγμό: ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
Όχι να μη κτυπήσουν οι καμπάνες, διότι η Άγια Σοφιά, το καμάρι της Χριστιανοσύνης, δεν πέθανε αλλά της πήραν προσωρινά τη θρησκευτική ταυτότητά της. Συνεχίζει όμως να ζει, μέχρι να την αποκτήσει και πάλι.
Το μέλλον κανείς δεν το γνωρίζει και πολλοί είμαστε σίγουροι, ότι θα έρθουν και πάλι κάποιοι συνετοί Κυβερνήτες που θα κάνουν το αυτονόητο. Η Άγία Σοφία, αν δε γίνει και πάλι το μεγάλο σημείο αναφοράς του Χριστιανισμού, ας επιστρέψει τουλάχιστον ως Μουσείο. Σ’ αυτό θα μπορούν όλοι οι επισκέπτες να θαυμάζουν και τον εσωτερικό θησαυρό της που θυμίζει σε όλους το σκοπό που χτίστηκε. Εκεί και πάλι θα μπορούν όλοι οι άνθρωποι της γης να εισέρχονται και να προσεύχονται μόνο βγάζοντας το καπέλο τους από σεβασμό προς τον ιερό χώρο. Τότε θα το βγάζουμε κι από ευγνωμοσύνη προς όποιον ή όποιους ξέρουν να ακολουθούν το θέλημα του Θεού και δε θα θεοποιούν το δικό τους!
Οι καμπάνες λοιπόν, προς το παρόν, ας σιωπήσουν αναμένοντας την ευλογημένη εκείνη ώρα που χαρμόσυνα και πάλι θα κτυπήσουν, για να αναγγείλουν ότι η Αγία Σοφία δεν είναι πια τζαμί, ούτε μουσείο, αλλά ο περίλαμπρος Ναός της Σοφίας του Θεού, ο οποίος σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου αλλά και τιμωρεί παιδαγωγικά για συμμόρφωση στο θέλημα Του.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου