ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΙΜΑ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ Ή ΟΧΙ;

7

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΙΜΑ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ Ή ΟΧΙ;

Αυτή την ερώτηση μου έκαναν και απάντησα αμέσως και χωρίς κανένα δισταγμό: ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
Όχι να μη κτυπήσουν οι καμπάνες, διότι η Άγια Σοφιά, το καμάρι της Χριστιανοσύνης, δεν πέθανε αλλά της πήραν προσωρινά τη θρησκευτική ταυτότητά της. Συνεχίζει όμως να ζει, μέχρι να την αποκτήσει και πάλι.
Το μέλλον κανείς δεν το γνωρίζει και πολλοί είμαστε σίγουροι, ότι θα έρθουν και πάλι κάποιοι συνετοί Κυβερνήτες που θα κάνουν το αυτονόητο. Η Άγία Σοφία, αν δε γίνει και πάλι το μεγάλο σημείο αναφοράς του Χριστιανισμού, ας επιστρέψει τουλάχιστον ως Μουσείο. Σ’ αυτό θα μπορούν όλοι οι επισκέπτες να θαυμάζουν και τον εσωτερικό θησαυρό της που θυμίζει σε όλους το σκοπό που χτίστηκε. Εκεί και πάλι θα μπορούν όλοι οι άνθρωποι της γης να εισέρχονται και να προσεύχονται μόνο βγάζοντας το καπέλο τους από σεβασμό προς τον ιερό χώρο. Τότε θα το βγάζουμε κι από ευγνωμοσύνη προς όποιον ή όποιους ξέρουν να ακολουθούν το θέλημα του Θεού και δε θα θεοποιούν το δικό τους!
Οι καμπάνες λοιπόν, προς το παρόν, ας σιωπήσουν αναμένοντας την ευλογημένη εκείνη ώρα που χαρμόσυνα και πάλι θα κτυπήσουν, για να αναγγείλουν ότι η Αγία Σοφία δεν είναι πια τζαμί, ούτε μουσείο, αλλά ο περίλαμπρος Ναός της Σοφίας του Θεού, ο οποίος σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου αλλά και τιμωρεί παιδαγωγικά για συμμόρφωση στο θέλημα Του.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου