“ ΑΔΕΛΦΕΣ ΤΗΣ ΒΗΘΑΝΙΑΣ ” : 100 ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΦΤΩΧΟΥΣ ΙΝΔΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ

1

“ ΑΔΕΛΦΕΣ ΤΗΣ ΒΗΘΑΝΙΑΣ ” : 100 ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΦΤΩΧΟΥΣ  ΙΝΔΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ 100  ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ

Το ινδικής καταγωγής τάγμα των “Αδελφών ( του Μικρού Λουλουδιού ) της Βηθανίας ” ιδρύθηκε το 1921. Την 22/7 φέτος ανακοίνωσε το ετήσιο πρόγραμμα εορτασμών των πρώτων 100 χρόνων απ΄την ίδρυσή του, που θα κορυφωθούν τον Ιούλιο 2021. Στα πλαίσια αυτά αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την κατασκευή 100 σπιτιών για φτωχές οικογένειες της χώρας, να εκπαιδεύσει 100 νέους και νέες για να αναλάβουν θέσεις ευθύνης εντός της Εκκλησίας και να οργανώσει καμπάνια ευαισθητοποίησης κατά της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και της βίαιης μετανάστευσης. 
Το πρόγραμμα αυτό ανακοινώθηκε από τη Γενική Ηγουμένη αδ. Rose Celine στην έδρα του Ηγουμενείου στο Bangalore, παρουσία και του τοπικού Ιεράρχη Σεβ/τατου Peter Paul Saldanha, ο οποίος εξήρε το καρποφόρο αποστολικό έργο του Τάγματος υπέρ των γυναικών, το οποίο χαίρει εκτίμησης εντός Εκκλησίας αλλά και εντός ινδικής κοινωνίας. Πράγματι οι Αδελφές της Βηθανίας, με αρκετές κλήσεις εντός χώρας, εργάζονται σε 61 Επισκοπές της Ινδίας. Ο συνολικός τους αριθμός είναι 1381 Αδελφές εντός 187 μοναχικών κοινοτήτων. Εκτός Ινδίας έχουν δράση σε άλλες 8 χώρες. Κύριες ασχολίες τους η εκπαίδευση των κοριτσιών, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και η καταπολέμηση του παράνομου trafficking.
Ιδρυτής τους ο Ιεράρχης Raymond Carmellus Mascarenhas την 16-7-1921 ημέρα εορτής της Παναγίας του Καρμήλου, με σκοπό να εξυπηρετήσουν ανάγκες τις εποχής. κυρίως στο χώρο της εκπαίδευσης σε αγροτικές περιοχές και ιδιαίτερα των γυναικών.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου