Πένθος για τον επίτιμο Πάπα: κοιμήθηκε ο αδελφός του Georg Ratzinger

3

Georg Ratzinger (photo Getty)

Πένθος για τον επίτιμο Πάπα: κοιμήθηκε ο αδελφός του  Georg Ratzinger

Χαρμολύπη για τον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο XVI: ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο Τζορτζ Ράτζινγκερ κοιμήθηκε χθες σε ηλικία 96 ετών. Πρόσφατα, ο επίτιμος Πάπας είχε συναντήσει τον αδερφό του, του οποίου η υγεία ήταν σε σοβαρή κατάσταση. Τα δύο αδέλφια, στην πραγματικότητα, όπως ανέφερε ο FanPage, είχαν έναν πολύ ισχυρό και πολύ στενό δεσμό.

Ο Georg Ratzinger γεννήθηκε στο Pleiskirchen στις 15 Ιανουαρίου 1924. Χειροτονήθηκε ιερέας την ίδια ημέρα με τον αδερφό του στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Το 1967 ο Τζορτζ Ratzinger διορίστηκε τιμήθηκε ως «Αρχιμανδρίτης» και, το 1993, Αποστολικός Πρωτονοτάριος.
Η ιερατική χειροτονία τους πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Freising. Τα δύο αδέλφια μοιράστηκαν μια σχεδόν κοινή πνευματική πορεία, αλλά, σε αντίθεση με τον επίτιμο Ποντίφικα, ο Georg ακολούθησε το μονοπάτι της μουσικής. Στην πραγματικότητα, ενώ ο Βενέδικτος XVI αναγνωρίστηκε ως ένας σπουδαίος θεολόγος, ο Τζορτζ, θεωρήθηκε πάντα και σπουδαίο μουσικό ταλέντο. Αυτό το χάρισμά του ολοκληρώθηκε με τη διοργάνωση της γνωστής χορωδίας.

Η μουσική εμπειρία
Ο Georg Ratzinger ηγείτο της χορωδίας των λευκών φωνών, όπως την ονόμασε και πραγματοποίησε εκατοντάδες συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Ο Πανοσιολογιότατος Georg είχε επίσης συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς χορωδιακές κριτικές, και τιμήθηκε στις ΗΠΑ, τη Σκανδιναβία, τον Καναδά και την Ιταλία.

«Ένας αξιόπιστος οδηγός»
Αμέτρητα λόγια εκτίμησης από τον Benedict XVI προς τον αδερφό του Georg. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη, στην πραγματικότητα, ο ομότιμος Πάπας είχε δηλώσει ότι από την αρχή της ζωής του, ο αδερφός του Georg ήταν πάντα όχι μόνο πιστός σύντροφος, αλλά και «αξιόπιστος οδηγός». Ειδικά στις πιο δύσκολες καταστάσεις ο Τζορτζ του έδειχνε πάντα να ακολουθήσω το σωστό δρόμο.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου