Γενική επισκευή

2

Γενική επισκευή

Ο Θεός θέλει να σώσει τον άνθρωπο, όλο τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο, την ιστορία του, την ατομική και ομαδική ζωή , τον άνδρα και τη γυναίκα, τα ηθικά λάθη, την έλλειψη ελπίδας και δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένου και του φυσικού θανάτου. Ο Χριστός δεν πέθανε πάνω στο Σταυρό μόνο για τα ηθικά παραπτώματα του ανθρώπου. Ήρθε να τον σώσει από κάθε είδος θανάτου.

Σήμερα, υπάρχουν πολλοί που έχουν ανάγκη να ακούσουν αυτή την καλή Αγγελία: Ο Χριστός είναι Σωτήρας ολόκληρης της ανθρώπινης ύπαρξης. Προσφέρει ένα γενικό κάλεσμα για μια καινούρια αποστολή που είναι το αποτέλεσμα της συγχώρεσης που χορηγεί σε όλους.

Και εμείς, παρά την αναξιότητά μας, είμαστε Απόστολοι της θεϊκής ευσπλαχνίας και του ελέους του Θεού που σημαίνει: Ο Θεός, στο Σταυρό, υπέφερε θεληματικά το βάρος της αμαρτίας και τώρα υποφέρει, ειδικά από αυτούς στους οποίους ανέθεσε να εκτελέσουν σπουδαία πράγματα. Όμως, η εμπειρία της προσωπικής μας αποτυχία και της συγχώρεσης που λαβαίνουμε γίνεται σημείο αναφοράς για ένα καινούριο ξεκίνημα μιας ατομικής υπευθυνότητας για να συνεχισθεί από μας η «γενική επισκευή» του ανθρώπου που ο Χριστός εγκαινίασε επάνω στο Σταυρό!

π. Μάρκος Βιδάλης

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου