Γενική επισκευή

2

Γενική επισκευή

Ο Θεός θέλει να σώσει τον άνθρωπο, όλο τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο, την ιστορία του, την ατομική και ομαδική ζωή , τον άνδρα και τη γυναίκα, τα ηθικά λάθη, την έλλειψη ελπίδας και δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένου και του φυσικού θανάτου. Ο Χριστός δεν πέθανε πάνω στο Σταυρό μόνο για τα ηθικά παραπτώματα του ανθρώπου. Ήρθε να τον σώσει από κάθε είδος θανάτου.

Σήμερα, υπάρχουν πολλοί που έχουν ανάγκη να ακούσουν αυτή την καλή Αγγελία: Ο Χριστός είναι Σωτήρας ολόκληρης της ανθρώπινης ύπαρξης. Προσφέρει ένα γενικό κάλεσμα για μια καινούρια αποστολή που είναι το αποτέλεσμα της συγχώρεσης που χορηγεί σε όλους.

Και εμείς, παρά την αναξιότητά μας, είμαστε Απόστολοι της θεϊκής ευσπλαχνίας και του ελέους του Θεού που σημαίνει: Ο Θεός, στο Σταυρό, υπέφερε θεληματικά το βάρος της αμαρτίας και τώρα υποφέρει, ειδικά από αυτούς στους οποίους ανέθεσε να εκτελέσουν σπουδαία πράγματα. Όμως, η εμπειρία της προσωπικής μας αποτυχία και της συγχώρεσης που λαβαίνουμε γίνεται σημείο αναφοράς για ένα καινούριο ξεκίνημα μιας ατομικής υπευθυνότητας για να συνεχισθεί από μας η «γενική επισκευή» του ανθρώπου που ο Χριστός εγκαινίασε επάνω στο Σταυρό!

π. Μάρκος Βιδάλης

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου