ΑΙΓΥΠΤΟΣ:ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ!

4

ΑΙΓΥΠΤΟΣ:ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ!

Καλό θα ήταν να μην αποτελεί είδηση η “συνύπαρξη” χώρων λατρείας διαφορετικών θρησκειών σε κοντινή απόσταση . Όμως όταν αυτό συμβαίνει στην Αίγυπτο, όπου το 2013 είχαν γίνει αρκετές απόπειρες κατά χριστιανικών εκκλησιών είναι ευχάριστη είδηση Πίσω από αυτήν την πρωτοβουλία , στα βορειοδυτικά του Καϊρου, στην περιοχή Moquattan, όπου κοντεύουν να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής εκκλησίας και τζαμιού στο ίδιο οικόπεδο, είναι ο πρώην βουλευτής Nabil Luke al-Babawi, υποστηρικτής της εθνικής ενότητας και της συνύπαρξης των, διαφορετικών θρησκειών, πληθυσμών της χώρας. Στήριξαν οικονομικά την προσπάθεια του επιχειρηματίες και απ΄τις δύο θρησκείες και ηθικά ο ίδιος ο Πρόεδρος της χώρας Αλ Σίσι.
Σημαντικό είναι ότι οι 2 χώροι λατρείας θα έχουν κοινή χρήση των χώρων και των υπηρεσιών που θα κατασκευασθούν και η επικοινωνία μεταξύ τους θα είναι ανεμπόδιστη Επίσης στο χώρο προβλέπεται να κατασκευασθεί βιβλιοθήκη, που θα περιλαμβάνει έργα και από τις 2 θρησκείες, καθώς και παιδότοπος και κήπος, όπου τα παιδιά, ανεξαρτήτως θρησκείας θα μαθαίνουν από μικρά να συμβιώνουν.
Ανάλογη προσωπική πρωτοβουλία του Αιγύπτιου Προέδρου έχει υπάρξει στο χώρο 45 χλμ από το Κάιρο, που κατασκευάζεται η νέα διοικητική πρωτεύουσα της χώρας, όπου το Μεγάλο Τζαμί και ο νέος Καθεδρικός Ναός των Κοπτών βρίσκονται επίσης πολύ κοντά.

Στοιχεία και φωτογραφία από Πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 27 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου