Φθάνουν οι αναπνευστήρες που δώρισε ο Πάπας

8

Φθάνουν οι αναπνευστήρες που δώρισε ο Πάπας

Συνεχίζεται να αυξάνει η λίστα των δώρων του Πάπα Φραγκίσκου και των συνεργατών του για να βοηθηθούν οι Χώρες και οι πληθυσμοί κόσμου που πλήγηκαν περισσότερο από τον Covid-19.
Ο Αποστολικός Νούντσιος στην Malawi και Zambia, Σεβασμιότατος Gianfranco Gallone, δώρισε αναπνευστήρες στο Likuni Mission Hospital di Lilongwe. Το Νοσοκομείο αυτό που βρίσκεται σε απόσταση 9 χιλιομέτρων από την Πρωτεύουσα και διαθέτει 231 κρεβάτια, διευθύνεται από τις Ιεραπόστολους Μοναχές του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης και εξυπηρετεί κάθε χρόνο 45 χιλιάδες ασθενείς, ιδιαίτερα αγρότες και εμπόρους με χαμηλά έσοδα.

Ευγνωμοσύνη και προσευχές
Τους αναπνευστήρες παρέδωσε στο Νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Tarcisius Ziyaye, Πρόεδρος της Καθολικής της Malawi: “Ο Άγιος Πατέρας αληθινά ανησυχεί για τη θανατηφόρο αυτή πανδημία που συντάραξε τον κόσμο. Ως χειρονομία ευγνωμοσύνης θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε γι’ αυτόν”, είπε ο Ιεράρχης, ζητώντας την προσευχή και για τους ασθενείς και για όσους υπέκυψαν στον Covid-19. Η Διευθύντρια του Likuni Mission Hospital, αδ. suor Agnes Lungu, βεβαίωσε ότι οι αναπνευστήρες φθάνουν στην κατάλληλη στιγμή στην περιφέρεια Lilongwe, η οποία στερείται παντελώς.
Η Malawi, μία από τις πιο φτωχές Χώρες του κόσμου κατέγραψε μέχρι τώρα περισσότερα από 4.988 κρούσματα , εκ των οποίων 2.576 θεραπεύτηκαν και 156 υπέκυψαν. Η τοπική Εκκλησία, χάρη στα συνεχή βοηθήματα αλληλεγγύης που φθάνουν από το εξωτερικό, ενεργοποιήθηκε στο να προσφέρει νοσηλεία μέσω των Νοσοκομείων των Ιεραποστολών των οποίων το έργο είναι ζωτικό σε μια Χώρα όπου το δημόσιο σύστημα υγείας είναι απολύτως ανεπαρκές.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου