Στο Βέλγιο αυξάνονται οι βαπτίσεις ενηλίκων

5

Στο Βέλγιο αυξάνονται οι βαπτίσεις ενηλίκων

Στο Βέλγιο, αυξάνονται οι βαπτίσεις ενηλίκων: μια σταθερή αυξανόμενη τάση που, την τελευταία δεκαετία, διπλασίασε τους αριθμούς. Όπως αναφέρεται στον Βελγικό Καθολικό ιστότοπο Cathobe, «το 2010, οι βαπτίσεις των ενηλίκων ήταν 143. το 2015 ήταν 180 και φέτος είναι 305 “. Για το 2020, η επισκοπή με τα περισσότερα αιτήματα είναι αυτή των Tournai, με 127, ακολουθούμενη από εκείνη των Mechelen-Brussels που έχει 93. Η Αμβέρσα και η Λιέγη είναι πιο απομακρυσμένες, με 23 και 19 αντίστοιχα, ενώ όλες οι άλλες επισκοπές δηλώνουν περίπου δέκα αιτήσεις η κάθε μία. Τα δεδομένα είναι σχετικά, ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που, φέτος, δεν επέτρεπε στους κατηχούμενους να λαμβάνουν το μυστήριο κατά τη διάρκεια του Πάσχα, όπως συμβαίνει συνήθως. Αλλά τώρα η Λατρεία συνεχίζεται,, πάντα σύμφωνα με τους κανονισμούς κατά της μόλυνσης, και ως εκ τούτου μπορούν επίσης να γίνουν και βαπτίσεις.

Επιθυμία να γεννηθείς σε μια νέα ζωή
Την Κυριακή, 23 Αυγούστου, για παράδειγμα, ο Narumol Chanassit, 42 ετών, ο γιος του Niral, 18 ετών, και η κόρη του Nicole, 8 ετών, θα βαφτιστούν στην ενορία Onze-Lieve-Vrouw Ter Sneeuw στο Borgerhout. “Η Κυριακή 23 Αυγούστου θα σηματοδοτήσει, για την οικογένειά μας, την αρχή μιας ζωής που περιμένουμε εδώ και πολύ καιρό – λένε – Θέλουμε πραγματικά τη νέα γέννηση μας! Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος, επανειλημμένα, παρότρυνε τους πιστούς να θυμούνται την ημερομηνία του βαπτίσματός τους, επειδή αντιπροσωπεύει την ημέρα κατά την οποία γεννήθηκαν στη ζωή της πίστης.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου